NIBC Solutions Investing.jpg

Investment Partners

NIBC Investment Partners is de captive investeringstak van NIBC en verstrekt minderheidsaandelenkapitaal aan Nederlandse middelgrote ondernemingen en vastgoedontwikkelingsprojecten. Wij ondersteunen zowel ondernemers als projecten met groeikapitaal, door te investeren via minderheidsparticipaties (20-50%), terwijl wij vaak het grootste deel van het benodigde kapitaal verschaffen. Ons team van investeringsprofessionals is gevestigd in Den Haag, Nederland.

Corporate Equity

NIBC Investment Partners treedt op als mede-aandeelhouder en partner van sterke en financieel betrokken management teams, ondersteund door een sterk track record en netwerk dat toegevoegde waarde biedt aan haar portfolio bedrijven.

Wij investeren in bedrijven op beslissende momenten. Door onze flexibiliteit in het structureren van eigen vermogen in combinatie met aandeelhoudersleningen kan NIBC Investment Partners de meerderheid van het kapitaal verschaffen, terwijl ondernemers de meerderheid van de aandelen kunnen behouden.

Wij ondersteunen bedrijven in geval van:

  • Management buyouts
  • Opvolging
  • Groeikapitaal
  • Overnames

Bedrijven waarin wij investeren:

  • Hoofdkantoor in Nederland
  • EBITDA van meer dan EUR 2 miljoen

Project Development Equity

Ons team ondersteunt ervaren projectontwikkelaars door risicodragend kapitaal te verstrekken voor de eerste fasen van de ontwikkeling van woningbouwprojecten in en rond de grotere gemeenten in Nederland.

Door ons sterke netwerk, onze diepgaande kennis, en hands-on aanpak heeft ons team een goed begrip van de dynamiek binnen de sector in het algemeen en van ontwikkelingsprojecten in het bijzonder.

Wij leveren aan individuele projecten:

  • Een combinatie van een minderheidspositie en aandeelhoudersleningen
  • Tussen EUR 2 miljoen en EUR 7 miljoen

Neem contact op met

Bent u geïnteresseerd en herkent u zich in het bovenstaande? Dan komen we graag persoonlijk in contact met u. Heeft u vragen of verzoeken, mail of bel ons dan gerust, of mail uw business plan naar Frans van der Harst.