Solutions lights city.jpg

Leveraged Finance

NIBC neemt op de Europese markt voor leveraged finance een unieke positie in: wij richten ons uitsluitend op de financiering van belangen die participatiemaatschappijen nemen in middelgrote beursondernemingen (midcaps) in Noordwest-Europa. Dit houdt in dat wij voortdurend zoeken naar nieuwe investeringsmogelijkheden, samen met professionals van participatiemaatschappijen en managementteams van bedrijven met een ondernemingswaarde tussen EUR 50 en EUR 500 miljoen.

NIBC Leveraged Finance werkt met drie teams in Den Haag, Londen en Frankfurt. Deze teams beschikken over internationale knowhow op de volgende gebieden:

  • Management- en leveraged buy-out constructies
  • Herkapitalisatie en herfinanciering
  • Publiek-private transacties

 

Begeleiden naar zelfstandig of in transformatieproces 

Samen met onze sectorspecialisten begeleiden wij ondernemingen die zelfstandig willen worden of zich in een strategisch en operationeel transformatieproces bevinden. De maatwerkfinanciering die wij bieden, komt vaak tot stand in de vorm van club deals of via syndicering. Hierdoor beschikt ons team over ruime ervaring als lead arranger of lid van een groot financieringssyndicaat.