Smartlog-2-Moerdijk-DHG.jpg

Van vervuilde locatie naar duurzaam logistiek centrum

DHG (David Hart Group) is belegger en ontwikkelaar van logistiek vastgoed en havenlocaties.

De start van een ontwikkeling, het verhuren van het vastgoed, het beheer en het onderhouden ervan gebeurt bij DHG geheel in eigen beheer.

Project Moerdijk, een herontwikkeling van het voormalig Conline Coatings-terrein van circa veertien hectare, wordt door DHG getransformeerd tot 100.000m2 logistiek vastgoed.

De vijf distributiehallen voorzien onder meer supermarktketen Lidl van hoogwaardige en tailor-made warehousing. Marc Strack, financieel directeur bij DHG en Jelle van den Akker, Head of Asset Management, vertellen enthousiast over dit grote project waarin duurzaamheid en revitalisatie mooi tot uiting zijn gekomen.

Jelle van den Akker: “DHG kiest altijd voor concrete duurzame oplossingen, waar wij en onze huurders wat aan hebben. We kiezen altijd voor herontwikkelingslocaties boven een ontwikkeling op greenfields. Project Moerdijk was een oude een fabriek die coating maakte voor buizen. Het was verouderd vastgoed, slecht ingedeeld en vervuild. Na deze ontwikkeling staat er weer een mooi, nieuw, fris bedrijfscomplex, wat het goed doet in deze omgeving. Het hele dak is vol gelegd met zonnepanelen in samenwerking met onze partner Sunrock. Op deze 100.000m2 komt ongeveer 10 megawatt aan opbrengst, dat is goed voor 3.000 tot 4.000 huishoudens. Dat is puur dit project in Moerdijk. Daarnaast kiezen we ook altijd voor andere oplossingen waar onze huurders wat aan hebben. Zo hangt het hele pand vol met LED-verlichting, bewegingssensoren en vloerverwarming in de kantoren. Op die manier creëren we een prettige en duurzame omgeving voor onze klanten”.

Waarom NIBC?

Marc Strack vertelt dat project Moerdijk een van de projecten is die gefinancierd is door NIBC.

NIBC financierde bij de aankoop van de grond, deels bij de bouw, en nu het vastgoed gereed is en verhuurd kan worden zal NIBC ook in de vervolgfinanciering betrokken zijn met een looptijd van minimaal drie jaar.

Marc Strack: “Wij maken voor elk project, beleggingen of ontwikkeling, die we in Nederland realiseren, gebruik van een bankfinanciering. Afhankelijk van het project wil je dat lang of kort financieren en dat moet met een bepaalde snelheid.

We hebben de keuze uit diverse banken in Nederland, maar NIBC is ten aanzien van het snel handelen, het snel financieren en snel fiat krijgen van wezenlijk belang, en steken met kop en schouders uit ten opzichte van andere banken. Dat maakt het een hele plezierige partner om dit soort projecten mee aan te pakken”.

Lees hier meer over NIBC en Project Moerdijk.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in