Plesmanduin_Plesmanweg_Den_Haag_7-1024x717.jpg

Van monumentaal kantoor naar wonen in een prachtige omgeving

‘Om de hoek’ van NIBC staat een imposant pand. Het Rijksmonument is het voormalige KLM-gebouw aan de Plesmanweg in Den Haag. Het oudste gedeelte van dit pand stamt nog uit 1939!

Inmiddels is het aangekocht door Impact Vastgoed, dat het 40.000m2 grote kantoorgebouw met een herontwikkeling nieuw leven inblaast door er o.a. prachtige appartementen, horeca en hotelkamers in te realiseren. “Een uitdagend project” knikt Bart Dura, die ons rondleidt en vertelt over de verduurzaming van het gebouw.

Van het hergebruiken en verbouwen van het oude kantoorpand, met onder meer het toepassen van dubbele beglazing, isolatie, vloerverwarming en koeling met behulp van warmtepompen, tot de nieuwbouw die erachter wordt gerealiseerd met zonnepanelen op de daken.

Authentieke details blijven ook behouden. Zo wordt de bestuurskamer van Albert Plesman met o.a. de originele lambrisering en ornamenten, de ‘Plesman Suite’ in het te realiseren short stay hotel.

“Het is een prachtig gebouw om te kunnen herontwikkelen” vindt Bart Dura. “Los van de mooie monumentale ornamenten heeft het een hele strakke en sobere indeling tussen de verschillende kernen, waardoor wij hier makkelijk appartementen kunnen invoegen.Een enclave tussen Westbroekpark, Scheveningse bosjes, Scheveningen en de stad, waar mensen, jong en oud kunnen leven, recreëren, wonen en werken en genieten van een mooi stukje Den Haag”.

Waarom NIBC?

Bart Dura: “Het project Plesmanduin is natuurlijk niet mogelijk zonder goede partners. In het ontwikkelingsproces heb je heel veel partijen nodig, maar het financiële onderdeel van de hele ontwikkeling is een heel belangrijk aspect. Zeker ontwikkelingen van 40.000m2 naar een transformatie van straks bijna 60.000m2 is niet mogelijk zonder financiering.” 

“De reden dat we hebben gekozen voor NIBC is vanwege onze lange samenwerking, ook met andere projecten. Daardoor weet je wat je aan elkaar hebt. Je weet wat elkaars doelstellingen zijn, je weet wat elkaars financieringsvoorwaarden zijn en zo ook de verwachtingen.”

“Het fijne van NIBC is dat ze ondernemender zijn ten opzichte van andere traditionele banken” besluit Bart Dura. “De lijnen zijn kort en je bent bekend met hoe de procedures lopen. Daarnaast zijn de financieringsvoorwaarden erg belangrijk en de manier waarop wij de financiering hebben afgesloten onderscheidt het van een normale financieringsstructuur waardoor wij gedurende het project minder risico lopen.

Al met al zijn wij heel erg blij met onze accountmanager die daadwerkelijk het verschil wil maken om een goede oplossing voor beide partijen te creëren.”

Lees hier meer over NIBC en Plesmanduin.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in