Ark Data.png

Slimme financiering voor groei van ARK

ARK is een van de grootste onafhankelijke aanbieders van colocatie-datacenters in het Verenigd Koninkrijk. ARK is eigenaar van twee moderne, veilige en milieubewuste datacenter-campussen in de buurt van Londen. Daar verzorgt het bedrijf de hosting van bedrijfskritische IT voor enkele van de grootste bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. ARK is tevens joint-venturepartner van de Britse overheid in datacenters, en verzorgt hosting voor overheidsinstellingen in onder meer de gezondheidszorg, de politie en justitie, en voor bestuursraden en liefdadigheidsinstellingen.

Dankzij de schuldfinanciering van NIBC kan ARK organisch en slim blijven groeien. Het bedrijf kan nieuwe BladeRoom datacenter-modules bouwen op zijn twee campussen om zo met de toenemende vraag mee te groeien. BladeRoom datacenters worden in een fabriek gebouwd en vereisen weinig werk op locatie. ARK kan zo veel sneller hypermoderne faciliteiten bouwen dan met traditionele bouwtechnieken, en snel en efficiënt voldoen aan de wensen van de klant.

De opdracht

ARK wilde uitbreiden om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Dankzij de ervaring op het gebied van digitale infrastructuur kon NIBC een schuldfinanciering op maat aanbieden die ARK in staat stelt om te blijven groeien.

De toegevoegde waarde

NIBC en ARK vinden het belangrijk dat een samenwerking gestoeld is op overeenkomstige waarden, ervaring en vertrouwen. Als marktleider op het gebied van de financiering van digitale infrastructuur heeft NIBC diepgaande kennis van de datacenter-sector in het Verenigd Koninkrijk en Europa. Deze brede kennis stelt NIBC in staat een financieringsoplossing te bieden die past bij de groeiambitie van ARK: de meeste vooraanstaande aanbieder van betrouwbare datacenters in het Verenigd Koninkrijk worden.

Het resultaat

“Al vroeg sprong NIBC er bovenuit, omdat zij de juiste vragen stelden. Ze zijn enorm betrokken, en hun oplossingen zijn altijd zinvol, pragmatisch en ondernemingsgericht.” Dankzij de financiering kan ARK nieuwe datacenters bouwen en zijn groeiambities waarmaken.Huw Owen, CEO, ARK Data Centres: “NIBC en ARK begrijpen elkaar en hebben dezelfde manier van zaken doen. Volgens mij is dat de reden waarom we goed samenwerken.”