201202_Entrada_neptunus.jpg

Revitalisatie op grote schaal

Geïnspireerd door de vele vernieuwende woon- en werkconcepten die hij tegenkwam door het reizen voor zijn werk, begon Steven Zeeman LIFE Europe, een bedrijf dat onderbenutte gebieden in Europa identificeert, verwerft en ontwikkelt en waarbij duurzaamheid en shared services een belangrijke rol spelen.

Entrada is een van die mooie herontwikkelingen van LIFE Europe, een kantoorcampus in Amsterdam. Het is de bedoeling op deze plek een hoogwaardig en levendig gebied te creëren met een mooi en leefbaar woonklimaat.

Het project volgt de duurzame regelgeving van de overheid en woningbouw en heeft meerdere duurzame elementen, waaronder energie-neutrale woningen.

Een ander belangrijk aspect in het project is de groenvoorziening. De omgeving is groen en waterrijk en auto’s zullen worden geweerd door parkeergelegenheid onder de grond te realiseren.

Entrada biedt straks onderdak aan verschillende doelgroepen. Zo zullen er vrij-op-naam woningen worden gerealiseerd, maar ook woningen voor de gereguleerde huur. Dit alles bij elkaar zal zorgen voor een levendig en interessant gebied van hoge kwaliteit.

“Er zit een enorme druk op de woningmarkt in Amsterdam. Met de ontwikkeling van 1000 woningen dragen we hier ons steentje aan bij.”

Waarom NIBC? 

Steven Zeeman: “Wij hebben NIBC gevraagd om Entrada te financieren omdat zij een partij zijn die verstand hebben van projectontwikkeling en met ons mee kunnen groeien in het project. We waren op zoek naar een financieringspartner die begrijpt wat het is om van kantoorbestemming naar herbestemming, naar sloop en bouw te gaan en NIBC is daar een zeer goede partner in”. 

“NIBC onderscheidt zich van de concurrent doordat ze begrip hebben van een transformatie-project en de tijd en cashflow die dit vraagt. Hierop is de financiering afgestemd om een balans te vinden tussen de coupon die je moet betalen, het stukje wat je op het eind moet betalen en ook de tijdslijnen en hobbels met de gemeente en omgeving. Het is daarom fijn als je een financier hebt die dit snapt en je bij kan sturen wanneer dit nodig blijkt te zijn” vervolgt Steven Zeeman.

“NIBC heeft mensen in huis die vaker ontwikkelingsfinancieringen doen, die daardoor snappen wat er speelt en hierop in kunnen spelen. Naast het feit dat het business model van NIBC ook is om juist de ondernemende kant te financieren. NIBC onderscheidt zich juist door het risico aan te kunnen in projecten.” 

“Het team waarmee je te maken hebt is daadkrachtig en kordaat, dus je kan snel tot een term sheet komen. Er zit veel kunde en kennis van het project, ze snappen waar het over gaat waardoor je snel tot een overeenkomst kan komen onder welke voorwaarde je een lening kan aangaan.”.

Steven Zeeman: “Het beoogde resultaat is dat dat we over drie tot vier jaar kunnen starten met de bouw en daarmee de financiering van NIBC terug kunnen betalen.”

Lees hier meer over NIBC en Entrada.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in