Rolande-4096-1.jpg

NIBC Investment Partners versnelt groei van Rolande

Om de groei van Rolande te versnellen en het bedrijf te laten profiteren van de snel groeiende LNG-markt, verstrekt NIBC Investment Partners een aanzienlijke vervolginvestering aan haar portefeuillebedrijf Rolande. Rolande is koploper in schone brandstof voor vrachtwagens door (Bio-) LNG aan te bieden via een eigen netwerk van LNG-tankstations in Noordwest-Europa.

LNG, vloeibaar (aard)gas, is een brandstof die vooral interessant is voor vrachtwagens met lange afstanden en de scheepvaart. LNG is een aanzienlijk schonere brandstof in vergelijking met diesel op het gebied van CO2-, stikstof- (NOx)- en fijnstof-uitstoot. Daarnaast is een LNG-truck veel stiller dan een dieseltruck, wat extra voordelen voor de omgeving oplevert.

De opdracht
Als koploper op het gebied van schone brandstoffen voor lange-afstandstransporten baant Rolande de weg naar een groenere toekomst van de transportsector. Om een vitale rol te spelen in deze ontwikkeling, rolt Rolande een eigen netwerk van LNG tankstations uit in Noordwest-Europa en stelt het zijn positie in schone brandstof voor zware vrachtwagens veilig.

Waarde toevoegen
NIBC Investment Partners heeft uitgebreide kennis en ervaring in het investeren in groeiende bedrijven. Door te adviseren en te denken als een ondernemer, was het team in staat om het bedrijf opnieuw te ondersteunen in haar groeiambities en te investeren in nieuwe mogelijkheden.

Resultaten
De vervolginvestering door NIBC Investment Parnters stelt Rolande in staat haar netwerk van tankstations in Noordwest-Europa uit te breiden, eigen Bio-LNG productie-installaties te ontwikkelen en een vitale rol te blijven spelen in de energietransitie.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in