MWPO - De Zwarte Hond -Groningen - Gloom - 01 -CopyrightKaasnrijst.jpg

NIBC financiert de aankoop en ontwikkeling van voormalig V&D-gebouw in Groningen

MWPO is een vastgoedontwikkelaar. Het bedrijf richt zich op opvallende gebouwen en iconische hotspots op toplocaties om woningbouw en innovatieve werk-, horeca- en winkelconcepten te creëren.

Het gebouw van het voormalige V&D-warenhuis is gelegen op een indrukwekkende locatie aan de Grote Markt in Groningen. MWPO heeft ambitieuze plannen met het pand. Het gebouw staat sinds het faillissement van V&D grotendeels leeg. Maar het krijgt een nieuw leven door het plan van MWPO om er kantoren, een restaurant (LaPlace) en een Jumbo-supermarkt te vestigen. Dit verhoogt de levendigheid van het stadscentrum. Groningen kenmerkt zich als een stad met veel jonge inwoners, rijk aan start-ups en scale-ups, daarbij zijn er veel IT-bedrijven in de stad gevestigd. Hierdoor is de vraag naar werkplekken op centrale locaties in de bruisende binnenstad groot. Met deze ontwikkeling kan aan de vraag worden voldaan.

De opdracht

De MWPO heeft de NIBC verzocht om de aankoop en herontwikkeling te financieren voor het bovengenoemde gebouw. Na een bezoek ter plaatse zag het deal-team van NIBC het potentieel van dit gebouw in. Het was belangrijk om de huidige staat van het gebouw door te nemen en de visie die MWPO heeft voor ogen te houden.

Toegevoegde waarde

NIBC was in staat om waarde toe te voegen om de klant een maatgemaakte lening te verstrekken die is afgestemd op het gebouw en de beoogde plannen. Wij hebben diepgaande kennis van de Groningse vastgoedmarkt en een sterke track-record met dit soort (binnenstedelijke) herontwikkelingsprojecten. Door hier gebruik van te maken heeft NIBC op een efficiënte en professionele manier kunnen samenwerken.

Resultaten leveren

Nu het gebouw is aangekocht door de ondernemende vastgoedontwikkelaar MWPO, kunnen de plannen voor het gebouw de komende weken verder worden uitgewerkt. De verbouwing begint eind 2019. En een jaar later zullen naar verwachting de eerste huurders en bezoekers het gerenoveerde gebouw, dat de naam 'Het Groot Handelshuis' krijgt, kunnen betreden.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in