Life Sciences.jpg

NIBC brengt Advicenne naar Euronext Parijs

Advicenne, een farmaceutisch bedrijf uit Zuid-Frankrijk, ontwikkelt kindvriendelijke therapieën voor de behandeling van zeldzame nierafwijkingen en neurologische aandoeningen. Hun meest geavanceerde product laat positieve resultaten zien in een klinische fase III-studie onder kinderen en volwassenen. Het product wordt ook ontwikkeld voor de behandeling van Cystinurie, een erfelijke stofwisselingsziekte, waarvoor klinische testen in 2018 beginnen.

Om de commerciële groei van het bedrijf te helpen financieren koos Advicenne ervoor om kapitaal op te halen via een aandelennotering. In augustus 2017 richtte het bedrijf zich tot het sectorteam van NIBC Life Sciences voor hun diepgaande sector- en beleggingskennis en tot het Equity Capital Markets (ECM) team voor hun grote bereik onder internationale institutionele beleggers.

Onze rol

NIBC trad voor de beursintroductie op Euronext Parijs op als joint global coordinator, joint lead manager en joint bookrunner. Dankzij een succesvolle notering haalde Advicenne €28,1 miljoen op om zijn medicijn op de Europese markt te brengen en verdere klinische proeven in de Verenigde Staten af te ronden.

Onze toegevoegde waarde

Zowel de Life Sciences als ECM-teams van NIBC hebben hun meerwaarde laten zien, alsmede hun internationale bereik onder (specialistische) institutionele beleggers. Deze succesvolle ECM-transactie is een voorbeeld van de op maat gemaakte en inventieve advies- en financieringsoplossingen die NIBC aan klanten biedt.

Het resultaat

Met de beursnotering heeft Advicenne zijn profiel aanzienlijk vergroot en is het in staat zijn strategische doelen te behalen. Als beursgenoteerd bedrijf is Advicenne nu beter gepositioneerd om uit te groeien tot farmaceutisch specialist.Onze beursgang op Euronext Parijs verliep zeer voorspoedig en we zijn erg tevreden met de inzet van al onze partners, waaronder de effectieve ondersteuning van NIBC. Deze fondsenwerving is een belangrijke mijlpaal in de tienjarige geschiedenis van ons bedrijf - Luc-André Granier, CEO Advicenne

 

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in