Cluno.jpeg

NIBC biedt Cluno gestructureerde schuldfinanciering

Cluno biedt consumenten en het MKB een gemakkelijke en eenvoudige vorm van ‘mobility-as-a-service’ aan . De onderneming speelt hiermee feilloos in op de ontwikkeling van de subscription economy. Het op maat gemaakte en schaalbare financieringskader van NIBC stelt Cluno in staat om het wagenpark en haar positie binnen de markt voor auto-abonnementen verder uit te breiden.

De opdracht

Het op auto-abonnementen gebaseerde bedrijfsmodel van Cluno kende een succesvolle start in 2017. Om voldoende schaalgrootte te realiseren om marktleider te kunnen worden, had de klant echter een schaalbare financieringsoplossing nodig zodat meer auto’s gekocht konden worden. Nu er voldoende schuldfinanciering beschikbaar is voor het jaar 2020 kan de onderneming zich richten op een snelle uitbreiding van het wagenpark.

Toegevoegde waarde

NIBC heeft Cluno als onderneming ondersteund door het bedrijf te voorzien van een schaalbare financieringsstructuur die Cluno in staat stelt haar groeidoelen te realiseren. Deze manier van ondersteuning van een jonge, groeiende onderneming onderscheidt NIBC van haar concurrenten.

De Resultaten

De onderneming kreeg de gestructureerde financiering die zij nodig had. De transactie werd vervolgens bekend gemaakt en kreeg veel positieve aandacht vanuit de markt. Dit heeft bijgedragen aan een verdere vergroting van de bekendheid van Cluno binnen de financiële wereld.

“We zijn heel blij met de samenwerking met NIBC. De gedegen kennis van de bank op het gebied van financiering en de mobiliteit zorgde ervoor dat het proces heel soepel verliep. De financiering van NIBC helpt ons om in de komende maanden onze groeiplannen uit te voeren,” aldus Veronika von Heise-Rotenburg, de CFO van Cluno.

 

“Cluno is pas twee jaar geleden gestart en toch hebben we al een indrukwekkend bedrag van EUR 140 miljoen aan vreemd vermogen weten aan te trekken voor de uitbreiding van ons wagenpark. Dat is groot nieuws. Mede dankzij deze nieuwste financieringsronde kunnen wij ons bedrijf snel naar de volgende fase brengen,” voegt Cluno's CEO Nico Poletti toe.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in