sander-weeteling-4I41IQtmSs0-unsplash (1).jpg

NIBC adviseert NG-BLU Networks

NG-BLU Networks is de grootste onafhankelijke B2B-aanbieder van telecom- en internetdiensten in Nederland. De onderneming levert infrastructuur-agnostische telecom- en communicatieproducten, zoals Voice-over-Internet en andere managed services. De onderneming zelf bestaat uit twee hoofdonderdelen: NG Networks en BLU Networks.

DELTA Fiber Nederland is een telecomaanbieder die glasvezelnetwerken in heel Nederland bezit. Het netwerk wordt steeds verder uitgebreid, voornamelijk in randstedelijke gebieden en buitengebieden. De onderneming levert onder de merknamen ‘DELTA’ en ‘Caiway’ internet, tv en telecomdiensten aan ruim 550.000 huishoudens en bedrijven. De onderneming heeft circa 800 fte's in dienst en is eigendom van EQT.

De opdracht

De aandeelhouders en het management van NG-BLU waren bezig met een beoordeling van de strategische opties en overwogen om een nieuwe aandeelhouder te zoeken die een impuls kon geven aan de groei van de onderneming. NIBC voerde al enige tijd een strategische dialoog met de onderneming en werd gevraagd om op te treden als sell-side adviseur voor NG-BLU. Het doel voor NG-BLU was de investeerder te vinden die de meeste waarde kon toevoegen voor alle stakeholders.

Toegevoegde waarde

NIBC trad bij deze transactie op als financieel adviseur voor NG-BLU Networks. Omdat bij de transactie twee entiteiten met meerdere aandeelhouders betrokken waren, was er voor NIBC een belangrijke rol weggelegd als adviseur met betrekking tot governance en stakeholder management. Daarnaast moest er een geschikte structuur worden geïmplementeerd waarin de bijdrage van alle partijen tot uiting kwam en die ervoor zorgde dat alle partijen na afronding van de transactie op één lijn zaten. NIBC voegde veel waarde toe door voor alle aandeelhouders een maximaal resultaat te realiseren en de transactie tot stand te brengen middels een snel en efficiënt verkoopproces.

Resultaten leveren

De transactie heeft voor beide partijen aanzienlijke synergie-effecten opgeleverd. DELTA Fiber is nu in staat haar positie in het B2B-segment te versterken en de bezettingsgraad van het netwerk te verhogen door het productaanbod van NG-BLU. NG-BLU heeft nu toegang tot de omvangrijke infrastructuur en extra verkoopkanalen van DELTA Fiber. De levensvatbaarheid van een nieuw glasvezelnetwerk is afhankelijk van het initiële gegarandeerde gebruik van het netwerk en NG-BLU heeft infrastructuur van goede kwaliteit nodig om haar producten aan klanten te kunnen leveren. De transactie leverde derhalve voor beide partijen een duidelijke win-win-situatie op en heeft mogelijkheden voor groeiversnelling opgeleverd. NIBC kon bijdragen aan de totstandkoming van deze transactie door op dit beslissende moment advies te verschaffen.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in