Van Aalst Safeway.jpg

Investeringsimpuls voor de groeiambities van Van Aalst

De Van Aalst Groep biedt innovatieve ladingssystemen aan, evenals binnenhuis ontwikkelde technieken die het mogelijk maakt om wereldwijd maatwerkoplossingen te bieden aan klanten. De oorsprong van het familiebedrijf, gevestigd in Dordrecht, stamt uit 1954. Momenteel staat de derde generatie, Wijnand van Aalst, aan het roer van het bedrijf.

In 2016 besliste het bedrijf om de lat hoger te leggen en een innovatieve stap te zetten door haar aanbod uit te breiden en een zogenaamd “motion-compensated gangway” systeem te lanceren, genaamd Safeway. Safeway is een innovatief brugsysteem waarmee schepen kunnen worden aangesloten op een reeks onshore installaties tot een golfhoogte van 3,5 meter. In het besef dat Safeway voor haar klanten een grote financiële investering zou zijn, heeft de Van Aalst Groep ook leasemogelijkheden geïntroduceerd voor dit geavanceerde systeem.

Onze rol

Geïnspireerd door het succes van de eerste ervaringen met Safeway is de Van Aalst Group op zoek gegaan naar manieren om het systeem te laten groeien om aan de marktvraag te voldoen. Om deze groeiambities te realiseren koos Van Aalst Group NIBC, samen met het Rotterdam Port Fund, als mede-aandeelhouder en verwierven beide partijen een gezamenlijk minderheidsbelang.

Voor NIBC is deze investeringsbeslissing niet alleen ingegeven door het innovatieve karakter van het nieuwe systeem van de Van Aalst Groep, maar ook door de duidelijke richting en ambitie van het managementteam van de onderneming.

Onze toevoegde waarde

De transactie met de Van Aalst Groep vloeit voort uit een hechte relatie tussen NIBC en in de afgelopen jaren opgebouwde aanbieder van maritieme oplossingen. Van Aalst koos voor ons vanwege onze ondernemersgeest, sectorkennis en financiële oplossingen.

Het Rotterdam Port Fund, waarin NIBC een belangrijke investeerder is, brengt haar waardevolle expertise en een zeer relevant netwerk van havengerelateerde partijen aan tafel.

Het resultaat

Door samen met het Rotterdam Port Fund een minderheidsbelang te verwerven, heeft NIBC de groeiambities van de Van Aalst Groep kunnen faciliteren. Het bedrijf zal deze succesvolle start van de transactie gebruiken om zijn Safeway-diensten wereldwijd uit te breiden.

Wijnand van Aalst: "De toegevoegde waarde van deze samenwerking is, naast de financiering die we krijgen, de mogelijkheid voor ons om als ondernemer door te gaan met het managen van ons eigen bedrijf. Dit bleek een uitstekende combinatie te zijn, mogelijk gemaakt door het minderheidsbelang dat NIBC in het bedrijf had genomen."

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in