PV-Het-Stroink-scaled.jpg

Herontwikkelen tot een aantrekkelijk en duurzaam winkelcentrum

De vastgoedprojecten die NIBC financiert zitten verspreid door heel Nederland. Zo ook in Enschede waar ‘het groenste wijkwinkelcentrum’ - Winkelcentrum Het Stroink - een mooie herontwikkeling heeft ondergaan.

Roderik Lüschen, Founder & Partner WP Retail Invest, vertelt over Winkelcentrum het Stroink dat eind jaren ‘70 tegelijk met de wijk is ontwikkeld. Door de jaren heen is het winkelcentrum organisch gegroeid en steeds stukjes uitgebreid.

“Toen WP Retail Invest het kocht in 2016 hadden we het doel om het te revitaliseren. Het winkelcentrum had een supermarkt en er was een buurtcentrum. Een tweede supermarkt, de Aldi, is erbij gekomen en is verplaatst vanuit de wijk, dat was een wens van de gemeente en daarmee zijn we opgeschaald van een buurtwinkelcentrum naar een wijkwinkelcentrum. Hierdoor kunnen we bezoekers van iets verder weg aantrekken. Daarnaast onderscheidt het winkelcentrum zich van omliggende winkelcentra door de ondernemers van een wat hoger niveau en de uitstraling door de mooie architectuur met onder andere de rieten kap en een compleet nieuwe entree. Daar zijn we best trots op.”

Tijdens een rondleiding vertellen Roderik en Gert-Jan met enthousiasme over de verduurzaming van ‘Het Stroink’. “We hebben een aantal grote ingrepen gedaan en verduurzaming opgenomen als doelstelling. Destijds hebben we een partij in de hand genomen om te kijken wat wij als ontwikkelaar konden doen om het winkelcentrum te verduurzamen. Daar is een aantal onderdelen uitgekomen met de focus op klimaat additieven. Voor, onder andere, hittebestendigheid en wateroverlast hebben we een aantal maatregelen getroffen. Naast dat we het hele dak met zonnepanelen hebben voorzien is ook het dakleer wit in plaats van zwart, wat warmte afstoot. Een aantal parkeerplaatsen buiten zijn open gemaakt zodat het water in de grond zakt en niet gelijk in het riool terecht komt. Daarnaast hebben we het pand geïsoleerd”.

Waarom NIBC?

Gert-Jan Veldkamp, Founder & Partner WP Retail Invest legt uit: “Wij zijn transparant, dat is ook een beetje ons motto. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. En vinden het ook prettig als we in onze counterpart deze politiek treffen. Normaliter verkopen we een project door. Maar bij de afronding van het project in 2021 besloten we om het project nog even te houden, omdat het een fantastisch mooi bezit is. Echter moesten we het wel herfinancieren. Toen zijn we bij NIBC terecht gekomen doordat voor een ander project, een dochter van NIBC (OIMIO), onze partner is.

We merkten dat ook bij NIBC een daadkrachtige besluitvorming zat; als er ja is gezegd dan wordt er ook doorgepakt met een heldere planning waar dan naar toe gewerkt wordt. En dat bleek ook weer in dit geval de casus. Dat was een hele prettige samenwerking. In een onzekere tijd van corona gaf dit ons zekerheid, waar andere partijen het moeilijk vinden om retail projecten te financieren”.

Roderik Lüschen voegt toe: “Wat NIBC voor ons betekent is met name een betrouwbare partner die kennis heeft van zaken, snel acteert en die ons deal-zekerheid geeft. Met name in ons acquisitietraject is dat heel erg belangrijk, omdat we van een partner afhankelijk zijn en er van op aankunnen in het proces”.

Lees hier meer over NIBC en Het Stroink.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in