Peacock.jpg

Herfinancieringsdeal helpt Peacock zijn vleugels uitslaan

Peacock is een van ’s werelds meest vooraanstaande bedrijven voor het leasen van tankcontainers, met locaties in Nederland, Singapore en de VS. Peacock heeft zo’n 5000 containers in eigendom, die worden gebruikt voor het vervoeren van allerlei vloeibare bulkgoederen.

De ruim 100 klanten van Peacock leasen deze containers met een contract van drie tot zeven jaar. Deze contracten bieden een stabiele cashflow op de lange termijn. Dit maakt – samen met de vloot van high-spec containers – het bedrijf aantrekkelijk voor kredietverstrekkers.

Peacock is goed gepositioneerd in de groeiende markt voor tankcontainers omdat het bedrijf oplossingen biedt die meer op maat gemaakt zijn dan bij grotere verschepingen mogelijk is. De krachtige steun van zijn Nederlandse aandeelhouders heeft er toe bijgedragen dat het bedrijf snel kon groeien in deze nichemarkt.

Onze rol

Om Peacock te helpen zijn kapitaalintensieve groeiambitie – het verdubbelen van de containervloot in vier jaar – waar te maken, heeft NIBC geholpen de doorlopende kredietfaciliteit te verhogen naar USD 60 miljoen.

Added Value

NIBC had Peacock eerder aangeraden om over te stappen van een traditioneler leasing product als BEEQUIP naar een ‘corporate secured borrowing base’ faciliteit zodat het bedrijf flexibeler kon zijn in de vlootactiviteiten.

Het resultaat

De bestaande relatie en de deskundigheid van ons ’Shipping & Intermodal’ team over de dynamische markt waarin Peacock opereert, waren voor ons bepalend om deze stap te zetten en het bedrijf te helpen bij het realiseren van zijn ambitie om in de top 10 van leasebedrijven wereldwijd te komen.

NIBC is een deskundige partner die ons heeft helpen groeien in een kapitaalintensieve sector. - Jesse Vermeijden, managing director van Peacock

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in