Plaza West Haarlem.jpg

Haarlem-West nieuw leven inblazen

Plaza West Haarlem is een special purpose vehicle (SPV) dat door de Nederlandse projectontwikkelaar Han Kleinjan wordt beheerd voor de verwerving van vijf hectare grond met gemengde bestemming in de populaire Leidsevaartbuurt in Haarlem, op slechts vijf minuten van de historische binnenstad.

Doel van het herontwikkelingsproject is dit deel van de stad nieuw leven in te blazen en in een levendige woonwijk met uitstekende winkelfaciliteiten te transformeren. Als onderdeel van het project wordt een bestaand winkelcentrum gerenoveerd en gemoderniseerd en worden op een aangrenzend braakliggend terrein zo’n 600 nieuwe huurappartementen gerealiseerd. Verder wordt er een parkeergarage met circa 900 plaatsen gebouwd.

Onze rol

Wij verstrekten de projectontwikkelaar EUR 35 miljoen financiering voor de aankoop van de grond en de bestaande winkelruimte.

Onze toegevoegde waarde

Doordat wij al in een vroeg stadium bij het project betrokken waren, konden wij tijdig professioneel advies verstrekken over de optimale financieringsconstructie en kon onze klant de aankoop binnen het geplande tijdsbestek realiseren.

Het resultaat

Het project Plaza West Haarlem moet een heel aantrekkelijke woon- en winkelomgeving creëren, op een locatie waar de vraag naar huurappartementen groot is. Met het project, dat in 2020 afgerond moet zijn, krijgt een jarenlang achtergebleven deel van de stad een welkome facelift en wordt invulling gegeven aan de wens van de gemeente om dit stadsdeel nieuw leven in te blazen.

In NIBC vonden wij een partner die actief met ons meedacht om voor dit complexe project een optimale financieringsconstructie te verstrekken. NIBC bleef ook na de totstandkoming van de financiering nauw betrokken bij het project. De bank begeleidde ons op een zeer professionele manier en bewees dat zij een ondernemende teamspeler is. – Han Kleinjan, ontwikkelaar Plaza West Haarlem
 

 

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in