5e56b443afb91.jpg

Duurzaamheid op monumentale schaal in Leiden

Vastgoed is een bezieling voor het team van de Oudendal Groep die het als hun missie ziet om meerwaarde toe te voegen aan de (her)ontwikkeling van - vaak - monumentale panden. 

Door middel van investeren, restaureren en ontwikkelen, maakt de Oudendal Groep Leiden en omgeving al ruim 40 jaar elke dag een beetje mooier, terwijl erop wordt gelet dat de mogelijkheden binnen de portefeuille altijd optimaal benut worden. De belangrijkste factoren zijn daarbij kwaliteit, locatie en creativiteit met een focus op (rijks)monumentaal vastgoed.

De portefeuille bestaat voornamelijk uit panden in, en rondom de binnenstad van Leiden, en faciliteert in wonen, werken en winkelen.

Johan Oudendal vertelt enthousiast over rijksmonument de Witte Poortkazerne, oorspronkelijk een kazerne en later een kantoorruimte, waar op dit moment 20 luxueuze appartementen worden gerealiseerd.

Op, of liever gezegd, achter de winkelstraat Breestraat, krijgt Leiden een nieuw hofje, Hof van Zurloh genaamd. Het hofje zal gelegen zijn tussen de Breestraat, Mosterdsteeg en Botermarkt. Het nieuwe hof met het monumentale pand Maison Zurloh als blikvanger, beslaat 20 panden en zal onderdak gaan bieden aan o.a. een vestiging van Albert Heijn, 25 woningen en een openbare ondergrondse fietsenstalling.

Als je het over monumenten hebt, dan heb je het volgens Johan Oudendal automatisch over duurzaamheid. Sommige monumenten bestaan al 400 jaar en hebben door de jaren heen vele - soms wel twintig! - bestemmingen gekregen. Door de hoge kwaliteit en na herinrichting en restauratie kunnen deze monumenten ook in de toekomst nog vele bestemmingen krijgen, na al die jaren zijn ze nog steeds in perfecte staat.

De Oudendal Groep restaureert vastgoed met respect voor het verleden. Dit gebeurt met oog voor duurzaamheid en toekomstige bestemmingen, met gevoel voor de stad én zijn bewoners.

Waarom NIBC?

De relatie tussen de Oudendal Groep en NIBC bestaat op dit moment drie jaar en wordt door beide partijen als zeer positief ervaren.

Johan Oudendal: “Wij ervaren dat NIBC met ons meedenkt en dat NIBC hierbij denkt als een ondernemer”. “NIBC denkt in kansen. En omdat NIBC, net als wij, als een ondernemer denkt… dan begrijp je elkaar.” 

Lees hier meer over NIBC en de Oudendal Groep.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in