Fletcher Hotel.jpg

De handen ineenslaan voor buy-out van Fletcher Hotels

 

Fletcher Hotels, opgericht in 1994, is de grootste en populairste hotelketen in Nederland, met 73 vestigingen, bijna 4.000 kamers en meer dan 2.700 medewerkers. Na bestudering van verschillende opties om de volgende fase van de groeistrategie gestalte te geven, werd de onderneming onlangs verkocht via een managementbuy-out onder leiding van CEO Rob Hermans en CFO Edwin van Heteren.

Onze rol

NIBC werd uitgenodigd om samen met het zittende management en de Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group Sarl de hotelketen over te nemen van oprichter Chris Luken voor een niet nader genoemd bedrag.

Onze toegevoegde waarde

Door de overname van Fletcher te steunen hebben wij dit zeer succesvolle en ondernemende bedrijf geholpen om de volgende stap te zetten in de verwezenlijking van zijn langetermijnambities, met behoud van zijn Nederlandse wortels.

Het resultaat

Fletcher Hotels is goed gepositioneerd voor verdere uitbreiding in zowel Nederland als het buitenland. De doelstelling is om de keten te laten groeien tot 100 hotels en de merknaam verder te versterken.

Dit was voor ons een mooie kans om dit unieke bedrijf over te nemen en daarmee de continuïteit te waarborgen. Voor het personeel, de gasten en het bedrijf verandert er weinig, want het management is goed bekend met de onderneming en de huidige strategie wordt voortgezet. - Rob Hermans, CEO, Fletcher Hotels.

 

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in