BillFront Startpage.png

Aanjagen groei van innovatief fintech-bedrijf in digitale media sector

BillFront gebruikt zijn unieke datagestuurde technologie voor risicomanagement om factuurfinanciering aan snelgroeiende digitale advertentiebedrijven, app-ontwikkelaars en uitgevers te verstrekken. Het innovatieve platform van BillFront is rechtstreeks met de facturatiesystemen van klanten verbonden. Hierdoor kan BillFront flexibele kredietfaciliteiten aanbieden voor de financiering van toekomstige vorderingen en kan de klant een fors deel van zijn werkkapitaal vrijmaken.

Met dit product is BillFront een belangrijke dienstverlener voor de digitale media sector: klanten die moeilijk aan een bankkrediet kunnen komen, kunnen nu toch hun groeiproces versnellen.

Recentelijk ging BillFront, dat gevestigd is in Londen en Berlijn, op zoek naar nieuwe financiering om te kunnen voldoen aan de snelgroeiende vraag en om verder te investeren in de ontwikkeling van de eigen technologie.

Onze rol

NIBC trad op als lead arranger en kredieterstrekker voor het gestructureerd krediet van USD 35 miljoen dat in november 2016 tot stand kwam. Hiermee steunde NIBC BillFront op een beslissend moment in de verdere ontwikkeling van de onderneming.

Onze toegevoegde waarde

Wij zijn er trots op dat wij met deze complexe en innovatieve transactie een startende onderneming verder op weg kunnen helpen. Door de constructie van de faciliteit kan BillFront schuldfinanciering gebruiken voor een schaalbare groei in lijn met de operationele behoefte.

Het resultaat

De financiering heeft BillFront in staat gesteld om zijn visie te realiseren en zich te ontwikkelen tot het leidende platform waar digitale mediabedrijven, en in het bijzonder toeleveranciers die gebukt gaan onder de lange betaaltermijnen die veel grote mediabedrijven hanteren, terechtkunnen voor alternatieve financiering.

Nadat wij met een groot aantal andere banken hadden gesproken, waren wij aangenaam verrast niet alleen door het vermogen van NIBC om snel onze doelgroepen te doorgronden, maar ook door de zeer pragmatische en steeds resultaatgerichte aanpak gedurende het volledige proces van structurering van de faciliteit. - Christopher Vogt, medeoprichter en directeur van BillFront

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in