Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het functioneren van de onderneming.

Paulus de Wilt

Paulus de Wilt

Voorzitter, Chief Executive Officer

Paulus de Wilt is voorzitter en Chief Executive Officer van NIBC Bank N.V. met ingang van 7 april 2014. Van 1989 tot 2014 was hij werkzaam bij ABN AMRO in diverse functies in zowel retail als corporate banking. Meest recent was hij Algemeen Directeur Retail Banking. In deze functie gaf hij in 2010 leiding aan de integratie van de retaildivisies van ABN AMRO en Fortis. Van 2007 tot mei 2009 was Paulus CEO van NEWbank, het afgesplitste deel van de zakelijke activiteiten van ABN AMRO dat werd verkocht aan Deutsche Bank. In 2006 en 2007 was hij verantwoordelijk voor de retail banking activiteiten van ABN AMRO, met inbegrip van kleine zakelijke klanten van de kort daarvoor overgenomen Antonveneta Bank in Italië. Paulus is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. 

Herman Dijkhuizen

Herman Dijkhuizen

Chief Finance Officer

Herman trad in 1979 in dienst bij KPMG. Van 1992 tot en met 1996 was hij als expatriate partner in Duitsland verantwoordelijk voor de Nederlandse klanten van KPMG. Terug in Nederland adviseerde hij vele klanten, met name in de financiële sector en uitgeverij. Als eindverantwoordelijke voor een aantal grote internationale opdrachten kwam hij regelmatig in de Verenigde Staten. In 2006 trad Herman toe tot de Raad van Bestuur van KPMG in Nederland, vanaf 1 oktober 2007 als vice-voorzitter en per 1 oktober 2008 als voorzitter. Naast zijn functie als CFO van NIBC is Herman ook vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting VU-Vumc en voorzitter van de Audit & Housing Committee en tevens lid van de Raad van Toezicht van Unicef Nederland.

Rob ten Heggeler

Rob ten Heggeler

Chief Client Officer

Rob ten Heggeler is sinds 17 augustus 2009 lid van de Raad van Bestuur. Van 1989 tot 2001 heeft Rob meerdere functies bekleed bij ABN AMRO in Nederland, Oost Europa, Azië en de Verenigde Staten, onder meer in Corporate Advisory en Debt Structuring. In 2001 is hij toegetreden tot de Raad van Bestuur van Fortis Bank (Nederland) N.V. waar hij verantwoordelijk was voor de commerciële en retail bankactiviteiten in Nederland en werd benoemd tot Global CEO van Fortis Private Banking in 2005. En in 2006 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Rabobank International waar hij verantwoordelijk was voor de zakenbankactiviteiten in Nederland. Rob ten Heggeler is aan de Universiteit Groningen afgestudeerd in Fiscaal Recht en Bedrijfsrecht. Rob is lid van de Raad van Bestuur van de Vereniging Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland, lid van de Raad van Advies van de Hong Kong Chamber of Commerce en bestuurslid van de Stichting Trustfonds CHIO Rotterdam.