Finleap Berlin.jpg

NIBC wordt mede-investeerder in FinLeap

Persbericht -

NIBC wordt mede-investeerder in FinLeap, een ‘bedrijvenbouwer’ die gespecialiseerd is in fintechs. FinLeap helpt fintechbedrijven in hun ontwikkeling door ze met een goede infrastructuur te ondersteunen en hun groei te begeleiden. De onderneming heeft tot dusverre twaalf ventures opgestart en is al in tien Europese landen actief. De kennis van FinLeap op het gebied van bedrijfsmodelontwikkeling biedt NIBC de mogelijkheid haar producten en diensten beter toe te spitsen op het dynamische financiële klimaat van nu. FinLeap heeft in totaal ongeveer EUR 39 miljoen opgehaald bij NIBC Bank, de Duitse verzekeraar SIGNAL IDUNA en de Japanse onderneming SBI Holdings.

In de afgelopen drie jaar heeft FinLeap zich ontwikkeld tot een van de toonaangevendste fintechplatformen van Europa. Het ecosysteem van de bedrijvenbouwer, dat bestaat uit de onderneming en haar ventures, slaat een brug tussen de meest prominente spelers uit de financiële sector, en beleggers en klanten. Het ecosysteem van FinLeap stelt zich open voor derden en blijft zich verder ontwikkelen in de business-to-business-to-consumer-markt.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank: "Ondernemingsgeest en inventiviteit zijn kernwaarden in onze organisatie en wij zijn daarom ook trots een strategische partner van FinLeap te worden. Met haar unieke ecosysteem van fintechventures loopt deze innovatieve onderneming in het digitale financiële tijdperk voorop. De expertise waarmee FinLeap in een complexe en gereguleerde omgeving succesvolle bedrijfsmodellen ontwikkelt, zal ons helpen om onze producten en diensten nog preciezer op de complexe en veranderende behoeften van onze klanten aan te passen. De samenwerking tussen NIBC en FinLeap baant de weg naar wederzijds interessante samenwerkingen, zowel in Duitsland als international."

Ramin Niroumand, medeoprichter en CEO van FinLeap: "We zijn blij dat nog meer institutionele beleggers vertrouwen in ons stellen, waaronder we nu ook de gerenommeerde NIBC Bank kunnen verwelkomen. Ons groeiende aantal partners geeft ons niet alleen een grotere mate van onafhankelijkheid, maar komt ook onze stabiliteit ten goede. Onze partners zijn immers gerenommeerde banken en verzekeraars. Onafhankelijkheid en stabiliteit zijn waardevolle aspecten bij de ontwikkeling van complexe fintechbedrijven."

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in