NIBC wil positie in Duitsland verder versterken

Nieuws -

De aanhoudende investeringen van NIBC in het ontwikkelen van activiteiten in Duitsland, hebben een sterke basis en een duurzame marktpositie opgeleverd.

Duitsland is de tweede thuismarkt voor NIBC en om onze positie hier verder uit te bouwen en de activiteiten in Duitsland verder te laten groeien, heeft NIBC besloten het bedrijfsmodel op een aantal punten aan te passen.

Om onze medewerkers met klantencontact in staat te stellen zich nog meer te concentreren op het verschaffen van de diensten van NIBC aan onze klanten op voor hen beslissende momenten, worden de executie van de zakelijke kredietverlening en het beheer van kredietportefeuilles voor alle sectorteams samengevoegd. Tevens worden de leidinggevende functies voor productie- en productmedewerkers samengevoegd.

Deze aanpassingen vloeien voort uit een project dat wordt aangestuurd en is voorgesteld door Markus Buncsak, CEO voor Duitsland. Naar aanleiding van de verandering in de managementtaken heeft de heer Buncsak echter vastgesteld dat zijn eigen toegevoegde waarde beperkter wordt. Hij heeft daarom besloten per 1 mei 2018 zijn functie als CEO voor Duitsland neer te leggen en NIBC te verlaten. Thom Rasser neemt de functie van CEO over.

Herman Dijkhuizen, Voorzitter Aufsichtsrat van NIBC AG: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij door het implementeren van deze relatief beperkte organisatorische wijzigingen onze productiemedewerkers in staat kunnen stellen om een nog grotere impact te hebben op voor onze klanten beslissende momenten. Wij hebben veel respect voor Markus. Zowel voor de wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan dit project, waardoor NIBC zich kan klaarmaken voor toekomstige groei, als voor zijn beslissing om NIBC te verlaten. Wij danken hem voor zijn inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst. Thom Rasser heeft in het verleden laten zien dat hij beschikt over de juiste capaciteiten voor het vervullen van de functie van CEO en wij zijn verheugd dat hij deze verantwoordelijkheid op zich wil nemen.”

 

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in