NIBC steunt lokaal basisschool-team

Nieuws -

NIBC was hoofdsponsor van het 'Montessori Water Rangers' team, dat meedeed aan de First Lego League, een techniekwedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Het team bestond uit 10 basisschoolleerlingen van de Montessorischool in Wassenaar. Na het winnen van de regiofinale op de Haagse Hogeschool en een vijfde plaats in de Benelux-finale, mochten zij op internationaal niveau meedoen aan de wedstrijd in Debrecen, Hongarije.

Tijdens de wedstrijd werd het team uitgedaagd een robot te ontwerpen, bouwen én programmeren. Ook mochten de Rangers nadenken over een innovatieve oplossing op het gebied van Hydro Dynamics. Ze leerden veel over onderwerpen als voedselverpakking en waterverspilling: belangrijke thema’s op het gebied van duurzaamheid. Wist u bijvoorbeeld dat het eens per week overslaan van een stukje biefstuk een waterverspilling oplevert die gelijk staat aan maar liefst een hele maand douchen?

De Water Rangers waren de jongste deelnemers van de 61 teams die meededen. Het team kreeg speciale erkenning in de categorieën ‘Kernwaarden’ en ‘Innovatie’.

Meer over de wedstrijd en de deelnemers vindt u hier.

“Het initiatief paste goed bij NIBC omdat het zo dicht bij onze kernwaarden op het gebied van ondernemerschap en inventiviteit ligt”, vertelt Robin Willing, Senior Sustainability Officer bij NIBC. “Bovendien betrof het hier een groep uit onze lokale gemeenschap.”

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in