Containers.jpg

Transactie van USD 25 miljoen voor PrimaDollar

Nieuws -

TMT&S en Structuring maken bekend dat zij een gestructureerde transactie van USD 25 miljoen tot stand hebben gebracht voor onze nieuwe klant PrimaDollar. Hiermee is de financieringscapaciteit van deze onderneming uitgebreid naar ruim USD 100 miljoen per jaar.

Uniek product

Het alternatieve financieringsplatform gaat de middelen die zijn verschaft door NIBC (USD 20 miljoen) en co-financier Advance Global Capital (USD 5 miljoen) inzetten voor het ondersteunen van kleine en middelgrote exporteurs in opkomende landen die slechts beperkt toegang hebben tot financiering.

Met haar unieke product verschaft PrimaDollar financiering aan kleine en middelgrote exporteurs voor het proces van bestelling tot betaling (d.w.z. nog voorafgaand aan het moment van export), waarbij alleen een verzekerd kredietrisico met betrekking tot kredietwaardige importeurs wordt geaccepteerd. Tegelijkertijd worden hierdoor dure accreditieven van grote banken overbodig, waardoor de financieringskosten voor de exporteurs aanzienlijk worden verminderd. Deze technologie stelt de exporteurs in staat hun eigen activiteiten uit te breiden en tegelijkertijd minder afhankelijk te worden van grote Europese en Amerikaanse banken.

Het MKB in opkomende markten helpen groeien

Anders dan in goed ontwikkelde landen, ontbreekt het in landen met een laag inkomensniveau aan voldoende MKB-bedrijven. De economie is hier hoofdzakelijk afhankelijk van grote ondernemingen. Door werkkapitaal te verschaffen aan het MKB kunnen deze bedrijven groeien en werk verschaffen aan meer mensen, waardoor de economische activiteit toeneemt en de lonen stijgen. Samen met een streng MVO-beleid en nauwe relatie tussen de lokale vertegenwoordigers van PrimaDollar en de producenten, stimuleert dit groei en maatschappelijke impact in opkomende markten.

Dit wordt onder meer geïllustreerd door de deelname van Advance Global Capital, een op maatschappelijke impact gerichte financieringsmaatschappij die is opgericht door een Amerikaanse filantroop en voormalig bestuurslid van Oxfam en zich richt op het bevorderen van financiële inclusiviteit in landen met een laag inkomensniveau.

De multi-currency faciliteit is gebaseerd op de LMA-norm en heeft tegelijkertijd klassieke bankruptcy remote- en asset-based-kenmerken, in overeenstemming met internationale richtlijnen voor gestructureerde financieringen. Deze juridische en structurele innovaties zullen in de toekomst dienen als sjabloon voor verschillende andere transacties; zij staan goed aangeschreven binnen de markt voor gestructureerde en alternatieve financiering.

De transactie onderstreept opnieuw de succesvolle grens- en teamoverschrijdende samenwerking binnen de bank.

PrimaDollar stuurde dit persbericht uit naar aanleiding van deze transactie.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in