YES NIBC

EUR gedenomineerde Additional Tier 1 (AT1) obligatie

Financial Press Release -

Na een tweedaagse Europese roadshow kondigde NIBC afgelopen vrijdag een EUR 150 miljoen AT1 transactie aan. De belangstelling van investeerders was groot, resulterend in een order book van meer dan EUR 1,4 miljard en 170 participerende investeerders. Dit zorgde ervoor dat NIBC de omvang van de transactie kon verhogen naar EUR 200 miljoen en de pricing neerwaarts kon bijstellen naar een coupon van 6%. De obligatie heeft een perpetuele looptijd met een optie tot vervroegde aflossing na zeven jaar. De belangstelling van investeerders was wijdverspreid met in het bijzonder sterke vraag uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, op de voet gevolgd door de Benelux.

Met de EUR 200 miljoen AT1 uitgifte heeft de bank haar AT1 behoefte volledig gevuld. Dit zorgt voor verdere optimalisatie van de kapitaalstructuur. Eerder in september kondigde NIBC al aan dat het haar uitstaande USD 146 miljoen 7,625% hybride Tier 1 vervroegd zal aflossen. Het succes van de nieuwe transactie weerspiegelt de positieve trend bij NIBC en volgt op de sterke resultaten van H1 2017.

De bookrunners voor de transactie waren Citigroup, Deutsche Bank en Morgan Stanley. NIBC’s eigen Markets afdeling was lead-manager en bracht meer dan EUR 350 miljoen aan orders in.

Reactie van de CFO, Herman Dijkhuizen:
“We zijn zeer verheugd met de positieve uitkomst van de AT1 transactie van afgelopen vrijdag. De uitgifte stelt ons in staat onze kapitaalstructuur verder te optimaliseren en draagt bij aan toekomstige MREL vereisten. De feedback op NIBC en de transactie waren uitzonderlijk positief in zowel binnen- als buitenland en geven de huidige sterke vraag naar dergelijke kapitaalproducten goed weer. Zoals we eerder aangaven bij de publicatie van onze halfjaarcijfers is NIBC ‘Moving Ahead’, zoals ook gereflecteerd in de gunstige prijsstelling van de transactie afgelopen vrijdag. De rol van NIBC Markets benadrukt tevens onze in-house DCM capaciteiten.”

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in