Supply Chain Logistics Flinqer.jpeg

NIBC neemt belang in FinTech Flinqer

Persbericht -

NIBC neemt een 30%-belang in de FinTech-onderneming Flinqer, een platform voor cashflow management en dynamic discounting. Met deze investering breidt NIBC haar aanbod voor ondernemers verder uit. Tegelijkertijd biedt deze investering Flinqer de mogelijkheid zijn ambitieuze groeiplannen te financieren.

Sneller betaald, meer werkkapitaal

Flinqer bouwt aan sterkere supply chains door geld sneller door de keten te laten stromen. Op het cloud platform van Flinqer komen leveranciers en afnemers bij elkaar om de geldstromen slimmer af te stemmen. 70% van de leveranciers geeft aan behoefte te hebben aan inzicht in het factureringsproces. Via het Flinqer-platform wordt factuurinformatie gedeeld tussen leveranciers en afnemers. Dit geeft aangesloten bedrijven direct inzicht in de verwachte cashflow. Met Flinqer Dynamic Discounting worden facturen sneller betaald en werken MKB-bedrijven aan een gezonde cashflow. Geld stroomt sneller door de keten en de investeringscapaciteit van hen neemt toe.

Bram Hulshof, Managing Director Flinqer: ”Sinds de oprichting is € 3,5 miljard over ons platform gegaan. Met NIBC als strategische partner kunnen wij het platform nog verder ontwikkelen en de groei versnellen. Door het MKB te helpen facturen sneller betaald te krijgen, zorgen we met Flinqer voor een betere beschikbaarheid van werkkapitaal. Making Cash Flow is vanaf de oprichting van Flinqer ons uitgangspunt geweest.”

 

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “Al sinds de oprichting van NIBC richten wij ons vooral op middelgrote bedrijven die onze ondernemende en inventieve aanpak waarderen. Gezonde bedrijven kunnen investeren en groeien, en genereren daarmee werkgelegenheid en dragen bij aan de economische groei. Het zit in onze aard om de motor achter de Nederlandse economie bij te staan met advies, maatwerkfinanciering en kapitaalmarktoplossingen die op de specifieke behoeften van onze klanten worden afgestemd. Met deze investering in de FinTech Flinqer breiden we ons aanbod weer verder uit.”

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in