Ebury video still.jpg

NIBC neemt belang in Ebury

Persbericht -

NIBC Bank heeft een strategisch belang verworven in het snelgroeiende fintech-bedrijf Ebury. Deze transactie vormt de basis van een strategische samenwerking tussen NIBC en Ebury en betekent een verdere versterking van NIBC’s ondernemende aanpak en zijn aanbod aan inventieve en professionele oplossingen voor klanten.

Ebury is een van de snelst groeiende fintech-bedrijven ter wereld. Met 500 medewerkers en kantoren in tien Europese landen richt het zich op grensoverschrijdende betalingen (FX) en groeileningen. Deze transactie ondersteunt Ebury bij haar succesvolle groeipad in Nederland en andere delen van Europa.

Het partnership tussen NIBC en Ebury vergroot de mogelijkheden voor kleine en middelgrote bedrijven in Europa om kansen te benutten op het gebied van grensoverschrijdende handel. Ebury biedt een innovatief en uniek platform voor betalingen, risicobeheer, vreemde valuta en handelsfinanciering. Daarnaast ondersteunt Ebury NIBC bij het aanbieden van internationale zakelijke en bankoplossingen voor klanten.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank: “Het is onze ambitie om voor onze klanten het verschil te maken op beslissende momenten. Wij willen ondernemend, inventief en professioneel zijn – en in Ebury hebben wij een juiste partner gevonden om deze ambitie te helpen waarmaken. Ebury heeft een state-of-the-art platform ontwikkeld voor grensoverschrijdende financiële oplossingen, dat nu voor onze klanten in Noordwest-Europa beschikbaar is en hen in staat stelt hun internationale groei te versterken. Het partnership is een aanvulling op ons bestaande productaanbod, variërend van op onze klanten toegespitste schuldfinanciering, equity en mezzanine oplossingen, advies over fusies en overnames en kapitaalmarktoplossingen.

Juan Lobato, CEO en mede-oprichter van Ebury: “Wij zijn erg blij dit partnership met NIBC bekend te maken. Het NIBC-team heeft aangetoond dat het zijn klanten ondersteunt op beslissende momenten en onderscheidt zich door deskundigheid en snelheid van werken. Wij verheugen ons erop om te gaan werken voor het brede netwerk van NIBC-klanten, die nu kunnen profiteren van succesvolle innovatie en een strategische internationale bankoplossing.”

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in