NIBC Solutions figures.jpg

NIBC maakt groei mogelijk van datacenterbedrijf Penta Infra

News Release -

Penta Infra is een datacenter provider die actief is in Europa. Het bedrijf heeft al langere tijd NIBC als financiële partner. Vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam heeft Penta Infra inmiddels een uitgebreid portfolio van datacenters opgebouwd in Nederland, Duitsland en Denemarken. Door de jaren heen heeft NIBC de groei van Penta Infra mede mogelijk gemaakt door het verstrekken van passende financiering. Maar het bedrijf staat niet stil en kijkt nu naar nieuwe mogelijkheden om haar portefeuille verder uit te bouwen in andere Europese landen.

Het belang van kennis bij een financiële partner

Niet iedere financiële partij is in staat om zich op te stellen als een partner die bekend is met de materie van de digitale infrastructuur, zoals glasvezel en datacenters. Het in huis hebben van deze ervaring en expertise is van belang om mee te kunnen denken met de klant. Zo kan er goed bepaald worden wat er financieel mogelijk is om verdere groeiambities te faciliteren en realiseren. Zo ook bij het succesvolle en sterk groeiende Penta Infra.

Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp

Datacenters hebben een significant energie- en waterverbruik. De datacenters van Penta Infra proberen met dit verbruik zo efficiënt mogelijk om te gaan. Daarnaast dragen zij ook bij aan het terugleveren van restwarmte waar dit mogelijk is om zo een bijdrage te leveren aan een sustainable industrie. Duurzaamheid is tegenwoordig een steeds belangrijker onderwerp voor klanten en ook investeerders in datacenters waarbij goede omgang met ESG (Environmental, Social, Governmental) aspecten een vereiste is om succesvol te zijn zoals Pentra Infra.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in