Vadeko-Prefab-e1609933214350-1536x863.jpg

NIBC Investment Partners investeert in groeistrategie van Vadeko

Nieuws -

NIBC Investment Partners maakt de ambitieuze groeistrategie Vadeko mogelijk door een minderheidsbelang van 40 procent te nemen in de prefab houtskeletbouwer. Met het groeikapitaal zal er worden geïnvesteerd in het uitbreiden van de productiecapaciteit en het verder automatiseren van het productieproces om het groeiende aantal klanten ook in de toekomst optimaal en met de meest hoogwaardige producten van dienst te kunnen zijn.

Vadeko is specialist in het ontwerpen, produceren, transporteren en monteren van duurzame en kostenefficiënte prefab houtskeletbouwconstructies met een compleet productaanbod van dakelementen tot en met complete casco’s voor woningen. Het bedrijf staat sinds 2015 onder leiding van ondernemers Mark Timmer en Wiebe Postma. De ondernemers blijven aan het roer om de groeiplannen samen met de huidige medewerkers te ontwikkelen. Zo wordt er komend jaar geïnvesteerd in de uitbreiding van gebouwen en onder andere een additionele productielijn waarbij de nadruk op gevelelementen komt te liggen.

De verwachting is dat de markt van houtskeletbouw sterk blijft ontwikkelen. Er wordt toenemende mate gebruik van prefab houtskeletbouwelementen door hogere bouwsnelheden die gerealiseerd kunnen worden en strengere milieueisen vanuit de overheid. Bouwen met hout zorgt namelijk met zijn duurzame eigenschappen zoals hernieuwbaarheid, goede isolatiewaardes en een minder milieubelastend productieproces voor onder andere CO2-reductie.

“Vadeko is goed gepositioneerd voor verdere uitbreiding. Met het verstrekte minderheidsaandeel investeert NIBC in een duurzaam ondernemend groeibedrijf. NIBC zal het management ondersteunen in de realisatie van verdere groei waarmee Vadeko in de komende jaren zijn positie in de bouwsector kan versterken.” aldus Brigitte van der Maarel, Managing Director NIBC Investment Partners.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in