Vivera.jpeg

NIBC helpt Vivera om hun groei in de markt van vleesvervangers te versnellen

Nieuws -

Sinds de verkoop van vleesverwerkingsbedrijf Enkco, heeft Vivera Foodgroup zich gestort op een vleesloze toekomst. Het bedrijf heeft grote ambities en wil investeren in het verhogen van productiecapaciteit en het uitbreiden van het productassortiment. Vivera heeft een leidende rol op het gebied van duurzame vervaardiging van vegetarische en veganistische producten in Europa, en levert zijn producten aan meer dan 25.000 supermarkten in 25 Europese landen.

Vivera Foodgroup springt in op de veranderende wensen van de consument in grote delen van Europa om duurzamer en gezonder voedsel te consumeren. Het bedrijf wil de toenemende vraag en verkoop van Enkco aanwenden om structureel te investeren in productiecapaciteit. Zo wil het bedrijf op korte termijn - het derde kwartaal van 2019 - de capaciteit van de Nederlandse productielocatie al sterk vergroten.

 

Onze rol

Met de vraag om middels een financiering de groeiambities van het bedrijf mede mogelijk te maken, wordt de bestaande relatie tussen NIBC en Vivera voortgezet. De financiering maakt het mogelijk om aan te haken bij de grote vraag vanuit de consument, die met toenemende maten flexitarische en vegetarische diëten na streeft.

 

Onze toegevoegde waarde

Deze transactie ligt geheel in lijn met de focus van NIBC op het ondersteunen van bedrijven die een positieve impact op het milieu hebben, en op een maatschappelijk verantwoorde manier werken. Zo helpen we onze klanten in hun transitie met duurzame investeringen.

 

Het resultaat

De nieuwe financiering stelt Vivera in staat om hun positie in de snelgroeiende markt van vleesvervangers verder te versterken. Door de verhoogde productiecapaciteit kan het bedrijf het bestaande succes voortzetten.

 

“Met de verkoop van onze vleesverwerking-activiteiten, kunnen we ons met de support van NIBC focussen op nieuwe investeringen in onze productiecapaciteit en de al bestaande groei versnellen.”,
Willem van Weede, CEO van Vivera Foodgroup.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in