NIBC financiert Berlijnse Fintech RatePAY

News Release -

NIBC verstrekt RatePAY, een van de grootste spelers in de online betaaldienstensector, een faciliteit voor de financiering van vorderingen. Met deze faciliteit kan RatePAY verder doorgroeien. NIBC is de enige kredietverstrekker in deze transactie en verstrekt zowel de basisinfrastructuur als de financiering. Deze oplossing stelt RatePAY in staat om de e-commerce vorderingen van haar klanten doorlopend te herfinancieren, terwijl het programmavolume kan worden verhoogd en nieuwe financieringspartners kunnen toetreden.

Thom Rasser, CEO van NIBC Bank Deutschland AG: "We volgen de Duitse markt voor betaaloplossingen al jaren op de voet en zijn van mening dat RatePAY een van de best gepositioneerde bedrijven in haar segment is. Als ondernemende bank zijn we er trots op dat we RatePAY op dit beslissende moment kunnen helpen haar dynamische groeiambities waar te maken. We bieden een inventieve maatwerkoplossing, die opnieuw onze competenties als financieringspartner voor innovatieve, middelgrote financiële dienstverleners benadrukt.”

Jesper Wahrendorf, CEO van RatePAY: "We willen doorgroeien en de grootste aanbieder van uitgestelde betaling in Europa worden. Om onze exponentiële groei te steunen, hebben we een sterke financieringspartner aan onze zijde nodig. We zijn blij dat we deze partner hebben gevonden in NIBC. Het NIBC Structuring Team heeft ons bij de voorbereiding en uitvoering van de transactie op vakkundige wijze begeleid.”

RatePAY is gespecialiseerd in betaaloplossingen voor webwinkels. Het productaanbod bestaat uit kopen op rekening, betalen in termijnen, automatische incasso en vervroegde terugbetaling. Centraal in het bedrijfsmodel van RatePAY staat het intern ontwikkelde risicobeheersysteem, dat bij complexe transacties in een fractie van een seconde beslissingen neemt op basis van zelflerende algoritmen. Dit systeem analyseert en evalueert zowel externe als interne gegevens. RatePAY regelt ook downstreamprocessen, zoals vorderingenbeheer en klantenservice.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in