Consumer Banking Mortgage.jpg

NIBC en AXA IM breiden samenwerking op Nederlandse hypotheekmarkt uit

News Release -

AXA Investment Managers (AXA IM) en NIBC Bank NV (NIBC) werken sinds oktober 2016 samen aan een innovatieve strategie op de Nederlandse markt van woninghypotheken. De rol van NIBC in dit samenwerkingsverband richt zich op het verstrekken en beheren van NIBC Direct-hypotheken met een lange rentevaste periode. Deze markt kenmerkt zich door een grote vraag.

AXA IM heeft in de twee jaar sinds de start van de samenwerking met NIBC ruim EUR 3,5 miljard belegd in Nederlandse woninghypotheken (inclusief huidige mandaten die nog verstrekt moeten worden).

NIBC en AXA IM hebben hun samenwerkingsverband nu verder versterkt door Nederlandse hypotheken met bredere kenmerken aan te bieden. Via deze samenwerking belegt AXA IM namens grote institutionele beleggers in geselecteerde Nederlandse hypotheken die door NIBC zijn verstrekt op basis van criteria die AXA IM en NIBC vooraf zijn overeengekomen.

De vraag naar Nederlandse hypotheken wordt ondersteund door een bloeiende economie die nog steeds aan kracht wint, mede dankzij een sterk consumentenvertrouwen, een groeiend bbp en een laag werkloosheidscijfer. Een tekort aan nieuwbouw, strikte regelgeving en gunstige demografische ontwikkelingen, zorgen voor een structurele onbalans tussen vraag en aanbod, die de vastgoedprijzen in Nederland opstuwt.

Het Structured Finance Investment-team van AXA IM beheert ongeveer EUR 38 miljard  aan vermogen dat is belegd in niet-traditionele leningen. Het team levert al ruim 17 jaar maatwerkoplossingen en beleggingen in alternatieve kredietinstrumenten en structured finance voor grote beleggers, die over het algemeen op zoek zijn naar een stabiel en voorspelbaar rendement. AXA IM Structured Finance biedt beleggingsmogelijkheden in alternatieve kredietinstrumenten waarmee klanten toegang krijgen tot nieuwe aanbieders, hun diversificatiemogelijkheden kunnen vergroten en kunnen profiteren van een verbeterde spread.

NIBC is opgericht in 1945 en richt zich op zowel zakelijke klanten als consumenten, door onder meer woninghypotheken en particuliere spaarrekeningen aan te bieden. Onder de merknaam NIBC Direct worden sinds 2013 hypotheken verstrekt die voldoen aan de richtlijnen van de gedragscode voor hypotheekverstrekkers. NIBC verkoopt hypotheken via tussenpersonen die op dit moment twee derde van de Nederlandse hypotheekmarkt bestrijken.

Like deze pagina op
Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in