NIBC Solutions iPhone statistics.jpg

NIBC Bank en OakNorth versterken hun samenwerking

News Release -

NIBC Bank heeft haar bestaande samenwerking met OakNorth versterkt door een vijfjarig contract aan te gaan met het ‘next-generation’ kredietplatform. Dit platform helpt NIBC haar efficiëntie te verbeteren en het geeft meer inzicht op het gebied van kredietanalyse en -monitoring door een data gedreven benadering. Hiermee kan de bank haar klanten nog beter van dienst zijn. Het OakNorth platform zal gebruikt worden voor een groot deel van de bestaande zakelijke kredietportefeuille van NIBC. OakNorth zal de bank ook helpen bij het verkennen van nieuwe mogelijkheden in kredietverlening aan het middenbedrijf. Tevens stelt deze samenwerking NIBC in staat om haar technologie gebaseerde aanpak te versterken en NIBC beter te positioneren voor de toekomst.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC:

"We zijn trots op de uitbreiding van onze samenwerking met OakNorth, die in september 2018 van start is gegaan met een minderheidsinvestering. NIBC zet het OakNorth-platform in om de efficiëntie van het kredietmonitoringsproces te verbeteren met het gebruik van meer data. Het stelt ons in staat om onze klanten uit het middensegment van de markt nog beter van dienst te zijn op de voor hen beslissende momenten. Dit initiatief sluit aan bij onze kernwaarden ondernemerschap en inventiviteit en helpt ons om innovatie verder te stimuleren."

 

Rishi Khosla, medeoprichter van OakNorth:

"In NIBC hebben we een geëngageerde partner gevonden die onze visie deelt om de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf in deze markt te verbeteren. Na negen maanden van samenwerking heeft NIBC nu besloten om een vijfjarige commerciële overeenkomst met ons aan te gaan die getuigt van de positieve impact die de technologie heeft op hun commerciële kredietverlening. We kijken ernaar uit om onze relatie met de bank verder te versterken en middelgrote ondernemingen te helpen om oplossingen voor schuldfinanciering te vinden die zijn toegesneden op hun behoeften. Dit wordt ondersteund met de OakNorth Academy - een opleidingsprogramma dat uitsluitend beschikbaar is voor klanten, relatiebeheerders en kredietanalisten. NIBC zal ook leren van het succes van OakNorth bij de kleine en middelgrote kredietverlening in het Verenigd Koninkrijk via OakNorth Bank.”

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in