Seacor.jpg

NIBC adviseert SEACOR Marine bij de verkoop van Boston Putford Offshore Safety aan North Star Shipping

Nieuws -

NIBC heeft SEACOR Marine Holdings Inc. ("SEACOR Marine") bijgestaan als financieel adviseur bij de verkoop van de dochteronderneming Boston Putford Offshore Safety ("BPOS") aan North Star Shipping ("North Star"). SEACOR Marine is een beursgenoteerde onderneming uit de VS, die een vloot van offshore support-schepen exploiteert. BPOS exploiteert een vloot van 18 Emergency Response & Rescue Vessels ("ERRV's") in het zuidelijke deel van de Noordzee. ERRV's worden gebruikt in de offshore energiesector om in geval van nood veiligheidsondersteuning te bieden. North Star, gevestigd in Verenigd Koninkrijk en portfoliobedrijf van Basalt Infrastructure Partners, exploiteert een vloot van 31 Offshore Supply Vessels, waarvan 24 ERRV's, in het noordelijke deel van de Noordzee. Met de toevoeging van BPOS zal de vloot van North Star bestaan uit circa 50 schepen. Hierdoor wordt de geografische aanwezigheid van North Star uitgebreid tot de gehele Noordzee. De transactie zal naar verwachting begin december worden afgerond.

Toegevoegde waarde van NIBC

Op basis van de langdurige klantrelatie en diepgaande kennis van de offshore energiesector heeft SEACOR Marine NIBC gevraagd op te treden als financieel adviseur bij de verkoop. De transactie toont aan dat NIBC in staat is om op internationaal niveau op te treden en te adviseren bij een transactie waar verschillende partijen uit de VS en het Verenigd Koninkrijk bij betrokken zijn.

Over SEACOR Marine

SEACOR Marine levert wereldwijd maritieme en transportdiensten aan offshore olie- en gasprojecten en windmolenparken. SEACOR Marine en haar joint ventures exploiteren een gevarieerde vloot van offshore gespecialiseerde schepen. Activiteiten bestaan uit transport van vracht, materieel en personeel naar offshore installaties; verslepen, positioneren, ankeren en afmeren van installaties; ondersteuning bij constructie, onderhoud en ontmanteling; accommodatie van technici en specialisten; veiligheidsondersteuning en noodhulpdiensten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Koning (Director, Mergers & Acquicsitions) of Erwin Keller (Associate Director, Offshore Energy).

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in