EIB.jpg

EIB-garantie biedt uitkomst

Nieuws -

Een garantie-overeenkomst met de Europese Investeringsbank (EIB) gaat ervoor zorgen dat NIBC leningen kan gaan verstrekken tot in totaal EUR 500 miljoen aan innovatieve middelgrote ondernemingen in de Nederlandse en Duitse markt. The garantie verbetert financiële toegang voor snelgroeiende en innovatieve mid-caps tot 3000 medewerkers en stelt NIBC in staat grotere bedragen in senior debt financing tot EUR 50 miljoen aan te bieden. De regeling wordt gesteund door ‘InnovFin – EU Finance for Innovators’ en heeft de financiële steun van de Europese Unie onder de Horizon 2020 Financial Instruments-vlag.

De garantie is specifiek ontworpen om aan snelgroeiende mid-caps in verschillende sectoren die onvoldoende worden bediend tegemoet te komen. Het financiële instrument is gebaseerd op het delen van risico en heeft als doel groei en concurrentiekracht in Europa te bevorderen. De beschikbare EUR 500 miljoen zal investeringen in groei, onderzoek, ontwikkeling en innovatie ondersteunen. Mid-cap geldleners zullen daarnaast voordeel halen uit het gemak van alleen met NIBC te handelen.

Het zit in ons DNA om deze drijvende kracht achter de Nederlandse economie te ondersteunen met advies, maatwerkfinanciering en kapitaalmarktoplossingen gericht op de specifieke behoeften van onze klanten”, aldus Herman Dijkhuizen, CFO NIBC. “De garantie-overeenkomst met de Europese Investeringsbank zal de toegang van onze klanten tot kapitaal vergroten en hen helpen hun innovatieve business te laten groeien.

Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in