De Voedselbank.jpg

Een bank voor een bank

Nieuws -

Onlangs heeft NIBC de ‘NIBC Challenge’ georganiseerd in samenwerking met de Voedselbank Haaglanden. Meer dan 25 enthousiaste jonge NIBC’ers en vrijwilligers van de Voedselbank werkten daarbij samen om een oplossing te vinden voor het optimaliseren van geldstromen bij de Voedselbank Haaglanden. Vijf teams van zes personen werkten samen, beginnend met een brainstorm ’s ochtends, gevolgd door het opstellen van een business model canvas in de middag.

De dag leidde tot vijf concrete ideeën, variërend van “online supermarktklanten doneren geld aan de Voedselbank” tot “het op grote schaal inzamelen van festivalmuntjes aan het eind van een evenement”. De activiteit was een groot succes: blije deelnemers, blije klant.

Een van de deelnemers: “Ik heb aan deze challenge meegedaan, omdat het onderliggende principe van ‘een bank voor een bank’ me erg aansprak. De combinatie van de brainstormsessie met de vrijwilligers van de Voedselbank en de young professionals vond ik erg inspirerend. De NIBC’ers leerden dat de klanten van de Voedselbank slechts 7 euro per dag kunnen uitgeven. Ik denk dat we de Voedselbank hebben geholpen met originele ideeën om hun geweldige vrijwilligerswerk nog succesvoller te laten zijn!”