Contact
Costperform Header
Nieuwsbericht 23 dec. 2022 09:45 CEST

CostPerform vindt groeipartners in NIBC Investment Partners en Arches Capital

NIBC Investment Partners en Arches Capital investeren in CostPerform, het toonaangevende internationale softwareplatform voor Cost en Performance Management om haar wereldwijde groei te versnellen.

Werken aan de doelstelling om kosten efficiëntie en transparantie te verbeteren van alle organisaties wereldwijd groter dan US$ 100 miljoen

Sander den Hartog, CEO van CostPerform is erg enthousiast over de toekomst: "Onze huidige strategie om ons te richten op een SaaS-only focus heeft ons een aanzienlijke groei in terugkerende inkomsten gebracht. Met de grotere technische aanpassingen achter de rug en een bewezen klantenbestand met bedrijven als ING, het Ministerie van Financiën in Dubai, het US Department of Homeland Security, British Telecom en de Nationale Bank van België zijn we nu klaar om onze wereldwijde aanwezigheid te vergroten door te investeren in de commerciële capaciteiten van ons team. Het is onze sterke overtuiging dat alle grotere organisaties in de wereld kunnen profiteren van het gebruik van CostPerform om inzicht te krijgen in de werkelijke kosten van producten en diensten. Deze inzichten worden gebruikt om de winstgevendheid, het vertrouwen van belanghebbenden en de prestatiediscussie binnen bedrijven te verbeteren. Wij streven er daarom naar bij die grotere organisaties wereldwijd ingezet te worden."

CostPerform is opgericht in 2001 en werd tot 2019 gerund door de oprichters. Door een productgeleide strategie heeft het bedrijf meer dan 450 klanten in meer dan 45 landen aan zich weten te binden. Samen met grote implementatiepartners zoals KPMG, Deloitte, Ernst & Young en PWC heeft dit in de afgelopen jaren geleid tot een constante groei. Een langdurige consulting achtergrond bij KPMG was dan ook een groot voordeel voor Sander den Hartog toen hij in 2019 toetrad tot het management: "Ik had de kracht en de grondigheid van de software uit eerste hand ervaren in mijn rol als consultant en zag de potentie van CostPerform. Het technische team onder leiding van CTO Bert-Jan de Gier heeft geweldig werk geleverd met het verder uitwerken van de software om volledig SaaS gebaseerd te worden terwijl we nog steeds ons on-premise klantenbestand bedienen. Investeren in het commerciële team van het bedrijf is de logische volgende stap."

De toename in activiteiten van CostPerform bleek ook een natuurlijk moment voor de laatste van de huidige oprichters om terug te treden uit hun managementfuncties. Zowel Carlos van der Vorst als Lim Vermeer hebben de leiding van het bedrijf volledig overgedragen aan Sander den Hartog en Bert-Jan de Gier. Medeoprichter Ulrik van Beyma heeft al eerder in 2020 zijn operationele betrokkenheid teruggeschaald. Sander den Hartog: "We zijn erg dankbaar dat we deze kans krijgen en we geloven er sterk in dat we kunnen voortbouwen op het enorm sterke fundament dat aanwezig is als gevolg van de afgelopen 20 jaar. We zijn trots dat zowel Carlos als Lim aan boord zullen komen als onafhankelijke partner/adviseurs en samen met Ulrik als investeerder in CostPerform blijven. Dit is een blijk van vertrouwen voor zowel ons als onze nieuwe partners, NIBC Investment Partners en Arches Capital".

De toetreding van aandeelhouders NIBC Investment Partners en Arches Capital is van grote toegevoegde waarde voor CostPerform, niet alleen vanuit financieel oogpunt. Sander den Hartog: "De mogelijkheid om bij Arches met zo'n 100 business angels van gedachten te kunnen wisselen die vergelijkbare scale-up ervaringen hebben is zeer waardevol. In combinatie met de financiële expertise, bredere portefeuille van snelgroeiende bedrijven en ervaring met internationalisering van NIBC Investment Partners (eigendom van Blackstone) maakt het hen de optimale partners om ons te ondersteunen onze ambities te realiseren."

Kosten- en prestatiebeheer belangrijker dan ooit
Frans van der Harst, Managing Director en hoofd van NIBC Investment Partners is ook enthousiast over de samenwerking: "Organisaties over de hele wereld worden steeds vaker geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van kostenmanagement, zowel in een neerwaartse markt om kosten te rationaliseren als in een opwaartse markt om product- en dienstenportfolio's te optimaliseren. Wij zijn overtuigd van het marktpotentieel van CostPerform, gezien de duidelijke toegevoegde waarde van het platform voor zowel winstoptimalisatie als voor fiscale en regelgeving gedreven rapportages met specifieke mogelijkheden voor kostenberekening in Telco en Financial Services. Wij kijken ernaar uit CostPerform op alle mogelijke manieren te ondersteunen bij het realiseren van haar groeiambities".

Frank Appeldoorn, Managing Director Arches Capital: "Wij zijn altijd op zoek naar sterke teams die weten hoe ze iets unieks en 'must-have' voor hun klanten moeten bouwen. We vonden het geweldig om te zien hoe haar klanten CostPerform gebruiken en de toegevoegde waarde onderschrijven. Dit werd benadrukt tijdens de CostPerform conferentie, waar een brede fanbase van klanten aanwezig was om alles over CostPerform te bespreken. We hopen dat CostPerform met deze investeringsronde zijn indrukwekkende groeitraject kan versnellen op zijn missie om de grootste ondernemingen te bedienen."

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht