Contact
SHIPPING1
Nieuwsbericht 16 aug. 2022 13:30 CEST

Als jonge professional een waardevol maritiem dienstennetwerk opbouwen

Hoe Thomas van Oorschot en Azimjon Rakhimov zaken in beweging zetten binnen de maritieme industrie

Thomas van Oorschot was nog maar net begonnen bij NIBC toen hij door Michael de Visser werd gevraagd om de organisatie te vertegenwoordigen tijdens een diner van de Rotterdam Maritime Services Community (RMSC). De RMSC vertegenwoordigt de zakelijke belangen van Rotterdamse bedrijven die professionele zakelijke diensten verlenen aan de maritieme industrie. Tijdens dit diner werd Thomas uitgenodigd om zitting te nemen in het organisatiecomité van Young RMSC en zonder aarzelen heeft Thomas deze kans gegrepen.

Thomas zet zich namens NIBC al bijna 5 jaar in voor de industrie. Sinds kort gesteund door Azimjon Rakhimov, die binnenkort ook de netwerkevenementen voor Young RMSC gaat organiseren.

De Young RMSC events hebben vaak een informatief karakter, waarbij leden actief kunnen deelnemen aan sector discussies, afgesloten met een netwerkborrel. Een mooie gelegenheid om een maritiem dienstennetwerk uit te breiden, iets wat door de jonge leden als zeer waardevol wordt ervaren.

Open discussiëren over urgente maritieme onderwerpen

Thomas: "Je merkt dat de maritieme industrie soms wat conservatief is. Het is echter zo'n interessante sector, waarin zoveel gebeurt. Zo hebben we in samenwerking met andere organisaties voor young professionals een paneldiscussie georganiseerd, waar drie ervaren mensen uit de sector aan het woord kwamen. Onderwerpen variëren van 'het is moeilijk om jong talent aan te trekken in de branche' tot 'moet de mening van jong talent een groter podium krijgen' en 'waarom is het personeelsverloop zo hoog'. De jonge garde komt met frisse energie en zij stellen het op prijs om over dit soort onderwerpen hun eigen mening te geven en nieuwe inzichten in te brengen. Discussies als deze laten zien dat de branche een betere branding nodig heeft.

Zorgen voor plezier

Deze zomer wordt er een Padel toernooi en netwerkborrel georganiseerd waar verschillende organisaties in Rotterdam aan mee zullen doen. Een mooie gelegenheid waar we mensen uit alle verschillende branches binnen de maritieme sector ontmoeten en met wie we verschillende onderwerpen kunnen bespreken. Naast het leerzame aspect dat dit met zich meebrengt, is het ook nog eens gezellig!

Een leuke bijkomstigheid is dat de Gemeente Rotterdam ons ook om input vraagt over zaken die kunnen helpen om Rotterdam weer op de kaart te zetten als echte havenstad.  Elk kwartaal adviseren wij via de 'Rotterdam Maritime Board' over diverse casussen, variërend van 'het bouwen van een onderzeeboot' tot uitdagingen als 'het creëren van meer overlap tussen de haven zelf, de maritieme sector en het betrekken van maatschappelijk uitdagende gebieden als Rotterdam-Zuid'.

Creëren van betekenisvolle verbindingen

Via het RMSC-netwerk komen we ook in contact met zeer interessante partijen, zoals 'Value Maritime'. Zij ontwikkelen systemen die zwavel verwijderen en CO2 afvangen uit de uitlaatgassen van schepen. NIBC's equipment leasing label Beequip financiert dergelijke systemen via een leaseconstructie. Het is geweldig om de krachten te bundelen met zulke goed geïnformeerde en doelgerichte type bedrijven, om zo de scheepvaartindustrie te helpen 'groener' te worden."

Namens Young RMSC geven Thomas en Azim ook één keer per jaar college aan 90 uitwisselingsstudenten uit Singapore aan de Erasmus Universiteit. Ze kijken nu al uit naar hun volgende college in september.

Thomas: "Waar we soms tegenaan lopen bij rederijen, vaak kleinere familiebedrijven, is dat het ze aan tijd ontbreekt om hun marketing te verbeteren. Met de juiste marketing kun je de juiste mensen voor je bedrijf aantrekken en frisse energie en nieuwe inzichten binnenhalen. Ik vind het geweldig om te zien dat jonge mensen de maritieme sector actief op de kaart zetten."

Zoeken naar...

Geen resultaten beschikbaar, verfijn je zoekopdracht