NIBC Stairs outside logo.jpg

Algemeen

NIBC is de ondernemende asset financier voor bedrijven en particulieren. Wij financieren assets van particuliere woningen tot huurwoningen, commercieel vastgoed, schepen, infrastructuur, auto's en materieel. Als professionele en betrouwbare partner bouwen wij langdurige relaties op, gebaseerd op kennis en expertise.

Wij staan bekend om ons ondernemerschap en willen altijd het verschil maken, voor onze klanten en voor de maatschappij om ons heen. Gevormd door meer dan 75 jaar ervaring ondersteunen wij onze klanten bij het realiseren van hun ambities en het actief meebouwen aan een duurzame, veerkrachtige en inclusieve samenleving voor toekomstige generaties.

NIBC heeft ongeveer 700 mensen in dienst en het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wij bedienen klanten internationaal met een focus op Europa.

De klant centraal

Onze klanten hebben onze hoogste prioriteit. Wij zijn een professionele, ondernemende en inventieve financiële partner, die streeft naar duurzame relaties op basis van vertrouwen, transparantie en betrouwbaarheid.

Klanten kunnen bij ons terecht voor oplossingen op maat die zijn afgestemd op hun continue veranderende behoeften. Wij staan klaar om hen op belangrijke momenten van dienst te zijn.

NIBC is trots om voor een brede klantenkring te mogen werken: ondernemingen, financiële instellingen, institutionele beleggers, financiële sponsors, familiebedrijven, ondernemende investeerders en retail klanten.

Onze producten en diensten

Wij bieden financieringen met eigen vermogen voor ondernemers in specifieke sectoren en subsectoren die wij door en door kennen en waar wij een sterke marktpositie hebben bij middelgrote ondernemingen.

Wij richten ons op middelgrote ondernemingen in verschillende sectoren - onderverdeeld in subsectoren - waarin wij dankzij onze gedegen kennis en sterke positie duidelijke oplossingen kunnen aandragen voor de complexe zakelijke uitdagingen waarmee onze klanten te maken krijgen:

Wij bieden toegankelijke, begrijpelijke en redelijk geprijsde hypotheken, beleggingsproducten en online spaarproducten. Onze hypotheken omvatten producten met toegevoegde waarde, zoals buy-to-let-hypotheken en producten die specifiek zijn gericht op zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven.

Geschiedenis

NIBC werd in 1945 opgericht, met als doel financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld tot een ondernemende bank die zich richt op financiering, advisering en co-investering.

Nadat wij zonder overheidssteun de financiële crisis van 2008 te boven kwamen, hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden: als een flexibele bank die snel kan handelen, met een 'THINK YES'-mentaliteit en een even sterke 'can do'-instelling als onze klanten. Wij hebben sindsdien een groot aantal mijlpalen bereikt: de introductie van NIBC Direct, Beequip, OIMIO, Lot Hypotheken en yesqar. Mede dankzij de steun van de aandeelhouder die reeds jaren achter ons staat, hebben wij kunnen voortbouwen op ons ondernemende DNA en NIBC kunnen ontwikkelen tot de bank van vandaag; de bank die het meest geschikt is om ondernemers te helpen op voor hen beslissende momenten. Nu en in de toekomst.