Solar power iStock-512629318.jpg

Snelle groei zonne-energie in het Verenigd Koninkrijk mogelijk maken

In het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt zonne-energie slechts een zeer klein deel van de totale elektriciteitsproductie. Dankzij de sterke prijsdaling van fotovoltaïsche technologie en de invoering van teruglevertarieven in 2010 is de installatie van zonnepanelen de laatste jaren echter snel toegenomen.

Begin 2016 werd NIBC benaderd door een zeer ervaren lokale Britse producent van installaties voor duurzame energievoorziening om drie zonne-energieprojecten in Cambridgeshire te financieren. Deze projecten vallen onder de Britse subsidieregeling voor groencertificaten (Renewable Obligation Certificates) en de vergoedingsregeling voor duurzame energieproductie (Feed-in-Tariff).

Onze rol

Wij verstrekten de financiering voor de drie zonne-energieparken met een totale capaciteit van circa 15 MW.

Onze toegevoegde waarde

Dankzij onze financiering kon deze klant de bouw binnen een zeer ambitieus tijdschema realiseren. De energieparken waren al in maart van hetzelfde jaar volledig operationeel.

Het resultaat

De drie zonne-energieparken voorzien nu ongeveer 2.500 huishoudens van duurzame energie.

NIBC wil een actieve rol spelen in de financiering van projecten die zijn gericht op de productie van duurzame energie. Wij zijn trots dat wij de financiering voor dit duurzame energieproject zo snel hebben kunnen regelen. - Jan Willem van Roggen, NIBC

Like deze pagina op
Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in