Hofmann Menu Seelachsfiletschnitte.jpg

Herfinanciering Hofmann Menü biedt toegang tot bredere kapitaalvoorzieningen

Hofmann Menü Manufaktur, dat in 1960 haar deuren opende als slagerij, is uitgegroeid tot een toonaangevend leverancier van diepvriesproducten aan voornamelijk midden- en kleinbedrijf, maar ook aan sociale ondernemingen zoals wooninstellingen voor ouderen, ziekenhuizen en scholen. Het bedrijf bedient dagelijks 10.000 klanten in de uitbestede bedrijfskantinemarkt in Duitsland, naast de recent overgenomen bedrijfsactiviteiten in Oostenrijk en Zwitserland. In 2013 werd de private markten-investeerder Partners Group namens klanten grootaandeelhouder van Hofmann.

Naar aanleiding van de uitstekende prestaties van Hofmann Menü, kreeg NIBC in 2017 het mandaat van Partners Group voor een herfinancierings om de kapitaalstructuur van de onderneming te optimaliseren.

De opdracht

Leveraged Finance Germany rondde als joint bookrunner naast de twee aangestelde banken van de onderneming de herfinanciering van Hofmann Menü af. De transactie gaf blijk van zowel NIBC’s uitmuntende bekwaamheid op het gebied van syndicaatvorming als de deskundigheid op grotere transacties aan.

Toegevoegde waarde

Het NIBC-team heeft een lange termijn relatie met het managementteam van Hofmann en de aandeelhouders opgebouwd, gebaseerd op doorlopende, proactieve ondersteuning en advies. Gedurende deze laatste transactie hebben de drie bookrunners een book-building exercitie uitgevoerd waarbij NIBC’s vermogen om deel te nemen in en bij te dragen aan syndicaatvorming op grote schaal wordt onderschreven.

Resultaat leveren

De nieuwe financiering biedt bijkomende flexibiliteit aan het managementteam van Hofmann en kan worden aangewend om de onderneming de komende periode verder te ontwikkelen. De transactie heeft er ook voor gezorgd dat financiële relaties met een pan-Europese groep institutionele instellingen konden worden opgebouwd, waarmee voor de komende jaren een sterke basis van investeerders ten behoeve van kapitaalvoorziening is gelegd.“Wij waarderen de uitmuntende sectorkennis van NIBC in het bijzonder in ons reeds lang bestaande partnership. Wij zien uit naar het verder verdiepen van onze samenwerking middels de Joint-Bookrunner rol van NIBC in onze nieuwe financiering.” - Alexander Müller, CFO Hofmann Menü.

Like deze pagina op
Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in