Medicine stock picture.jpg

Financiering om nieuwe groei te stimuleren voor Alter Pharma

De Belgische farmaceutische groep Alter Pharma is een snelgroeiende speler in de Life Sciences industrie en de enige onderneming die actief is in de parallelle import van geneesmiddelen voor de Belgische markt. Het bedrijf ontwikkelt ook generieke geneesmiddelen met een focus op nicheproducten en heeft de afgelopen jaren met succes meer dan een dozijn producten op de markt gebracht.

Alter Pharma is in 2010 opgericht door de familie van Rompay, die uitgebreide kennis heeft van de gereguleerde farmaceutische markt en die eerder twee farmaceutische bedrijven heeft opgericht en verkocht. Om het ondernemende managementteam te helpen de volgende groeifase in te gaan, voltooide private-equityonderneming the Riverside Company eind 2017 een investering in Alter Pharma.

Onze rol

Riverside heeft voor de transactie financiering verkregen via NIBC Leveraged Finance. NIBC trad op als Mandated Lead Arranger naast ING België en Belfius Bank.

Onze toegevoegde waarde

De diepgaande sectorkennis van het Life Sciences & Health sectorteam hielp bij het inschatten en analyseren van de kansen, de markt en de waarde van de propositie. Dit bleek van vitaal belang in de zeer gespecialiseerde en gereguleerde sector waarin Alter Pharma actief is. Verder omvatte de transactie faciliteiten om de groeivooruitzichten van de onderneming te kunnen opvangen.

Het resultaat

De overeenkomst is de eerste transactie van NIBC met Riverside, die een ervaren speler in de industrie van de Gezondheidszorg is en globale connecties heeft die gespecialiseerde bedrijven kunnen helpen om de groei te versnellen en het marktaandeel te verhogen.

Wij stellen de steun van NIBC om deze investering mogelijk te maken zeer op prijs. Alter Pharma is een zeer innovatief bedrijf dat geleid wordt door een uitstekend managementteam. Het zal de komende jaren een enorm waarde potentieel bieden. - Damien Gaudin, Vice President Riverside

Like deze pagina op
Bel me terug
Vul alstublieft uw naam in Onderwerp is verplicht Vul alstublieft uw telefoonnummer in