Careers jobs NIBC

Meestgestelde vragen - carrière bij NIBC

Hoe ziet de recruitment procedure eruit tijdens Covid-19?

Bekijk hier hoe de recruitment procedure eruit ziet tijdens Covid-19.

Wanneer start het Talent Program?

Een nieuwe groep start elk jaar in januari, maar je begint je nieuwe baan zodra je er voor bent aangenomen. Bijvoorbeeld, je bent aangenomen als Reporting Analyst op 1st of December en je start samen met andere analisten van andere teams van de bank met het ontwikkelingsprogramma vanaf maart 2021. Dit ontwikkelingsprogramma duurt 1 jaar.

Hoe lang duurt het Talent Program?

1 jaar, maar wanneer je bent uitgenodigd om deel te nemen aan het programma dan betekent het dat je een contract hebt voor een specifieke baan voor een onbepaalde tijd.

Zijn er rotaties in het programma?

A: Bij NIBC bieden wij geen programma met verplichte rotaties aan. Het voordeel hiervan is dat het je aanzet om bewust een team te kiezen dat bij je talenten, persoonlijkheid en ambities past en daardoor kan je jezelf ontwikkelen in een specialist.

Aan welke criteria moet ik voldoen om geselecteerd te worden voor het Talent Program?

 • Je moet aangenomen worden voor een specifieke vacature die jou toegang geeft tot het Talent Program. De vacatures die “Talent Program” in de titel hebben staan, geven jou toegang tot het programma! Wanneer dit niet is vermeld, is er waarschijnlijk geen mogelijkheid om deel te nemen aan het programma.
 • Je hebt een maximum van 2 jaar werkervaring.
 • Je hebt een Master degree.
 • Je moet de talen spreken die noodzakelijk zijn voor de vacature waar je voor solliciteert. Bij de meeste vacatures in Nederland is het beheersen van de Nederlandse taal noodzakelijk.

Hoe kan ik solliciteren?

Je kunt solliciteren op onze website door op de vacature te klikken waar je geïnteresseerd in bent. Vul het aanmeldingsformulier in. Upload je CV, motivatiebrief en cijferlijsten. Zonder deze informatie kunnen wij jouw sollicitatie niet in overweging nemen.

Kan ik een open sollicitatie sturen?

Wanneer je geen gepaste vacature kan vinden, check dan in de nabije toekomst onze website opnieuw voor mogelijkheden. Als je op zoek bent naar een stageplaats, dan is het mogelijk om een open sollicitatie te sturen via deze link en vermeld je jouw mogelijke start datum, de lengte van de stage waar je naar op zoek bent (minimum 3 maanden en maximum 6 maanden) en zend je CV, cijferlijsten en een motivatiebrief waarin je schrijft welk team je voorkeur heeft.

Hoe lang moet ik wachten voordat ik een antwoord krijg?

Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen, geven we je een reactie binnen 2 weken.

Hoe ziet de recruitment procedure van het Talent Program er over het algemeen uit?

 • Ronde 1: Uitnodiging voor een online assessment
  Wanneer je CV, motivatie en assessment zijn beoordeeld door zowel HR als het team en dit een positieve uitkomst heeft, word je gebeld om een aantal gesprekken in te plannen.
 • Ronde 2: 2-3 gesprekken van elk een uur op één dag met professionals van het team waar je voor solliciteert.
 • Ronde 3: Laatste ronde met gesprekken. Opnieuw 2-3 gesprekken van elk één uur met professionals van het team en een recruiter van Human Resources.
 • Na ronde 3 proberen we bij je terug te komen binnen 1 week met een voorstel of een afwijzing met uitgebreide feedback.

Ik ben op zoek naar een stageplek, wat zijn mijn mogelijkheden?

Je kunt onze stages vinden op onze carrière website.

Hoe lang is de periode van mijn stage?

Een minimum van 3 maanden en een maximum van 6 maanden.

Kan ik mijn scriptie schrijven bij NIBC?

Ja, dit is mogelijk. We bieden afstudeerstages aan voor een periode van doorgaans 6 maanden. Hierbij kunnen studenten hun scriptie schrijven door middel van het uitvoeren van een onderzoek over een onderwerp dat ook relevant is voor NIBC. De mogelijkheden zijn alleen beperkt. Het is niet mogelijk om je scriptie te schrijven wanneer dit niet in de tekst bij de vacature wordt vermeld. Als je geïnteresseerd bent in het schrijven van je scriptie, mail ons alsjeblieft op recruitment@nibc.com

Hoe ziet de recruitment procedure voor een stage er over het algemeen uit?

 • Ronde 1: Uitnodiging voor online assessment
  Wanneer je CV, motivatie en assessment zijn beoordeeld door zowel HR als het team en dit een positieve uitkomst heeft, word je gebeld om een aantal gesprekken in te plannen.
 • Ronde 2: Twee gesprekken van elk 45 minuten op één dag met professionals van het team waar je voor solliciteert.
 • Na ronde 2 proberen we bij je terug te komen binnen 1 week met een voorstel of een afwijzing met uitgebreide feedback.