NIBC Stairs outside logo.jpg

Over ons

NIBC is een ondernemende bank die klanten bijstaat op de voor hen beslissende momenten. Wij zijn een bank die vooruitdenkt en hebben een ‘can do’-instelling. Dit noemen wij onze ‘yes’-mentaliteit, die de leidraad is bij alles wat wij doen.

Vanuit onze vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Frankfurt, Londen en Brussel bedienen wij meer dan 1.000 ondernemingen en 390.000 particulieren met klantgerichte producten en diensten.

De klant centraal

Onze klanten zijn onze hoogste prioriteit. Wij zijn een professionele, ondernemende en inventieve financiële partner, die streeft naar duurzame relaties op basis van vertrouwen, transparantie en betrouwbaarheid.

U kunt bij ons terecht voor oplossingen op maat die zijn afgestemd op uw veranderende behoeften. Wij staan klaar om u op belangrijke momenten van dienst te zijn.

Wij zijn trots dat wij voor een brede klantenkring mogen werken: ondernemingen, financiële instellingen, institutionele beleggers, financiële sponsors, family offices, ondernemende investeerders en particuliere klanten.

Wat wij doen

Onze expertise op het vlak van corporate banking omvat (mezzanine-) financieringen, fusies en overnames, kapitalisatieadvies, leveraged finance, structured finance, effectenonderzoek en -bemiddeling en kapitaalmarktoplossingen. Wij zijn een slagvaardige en flexibele financiële partner die heldere en duurzame oplossingen biedt om dynamische middelgrote ondernemingen te helpen groeien.

Wij bieden onze klanten kennis en inzicht in geselecteerde sectoren en subsectoren:

Klanten die gebruik maken van ons Retail aanbod zijn ondernemende, onafhankelijk denkende particulieren. Wij helpen hen hun financiële doelen te realiseren. Dit doen wij met transparante en begrijpelijke beleggings- en hypotheekproducten die wij via onze distributiepartners aanbieden, en met internetsparen via NIBC Direct in Nederland, Duitsland en België.

Geschiedenis

NIBC werd in 1945 opgericht, met als opdracht financiering te verstrekken aan visionaire ondernemers die meewerkten aan de wederopbouw van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld van een bank voor langetermijnkrediet tot een ondernemende bank die zich richt op advisering, financiering en co-investering.

NIBC was genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs van 1986 tot 1999, toen de bank werd overgenomen door twee van de grootste pensioenfondsen in Europa. In 2005 verwierf een consortium van internationale financiële instellingen en beleggers onder leiding van J.C. Flowers & Co. alle uitstaande aandelen van onze bank en ontstond het huidige NIBC. 

Like deze pagina op