Executive Committee groepsfoto.jpg

Executive Committee

Klik hier voor het overzicht van officiële documenten van deze pagina.

Paulus de Wilt

Chief Executive Officer, Voorzitter van de Raad van Bestuur

Paulus de Wilt is voorzitter en Chief Executive Officer van NIBC Bank N.V. sinds april 2014. Van 1989 tot 2014 was hij werkzaam bij ABN AMRO in diverse functies in zowel retail als corporate banking. Meest recent was hij Algemeen Directeur Retail Banking. In deze functie gaf hij in 2010 leiding aan de integratie van de retaildivisies van ABN AMRO en Fortis. Van 2007 tot mei 2009 was Paulus CEO van NEWbank, het afgesplitste deel van de zakelijke activiteiten van ABN AMRO dat werd verkocht aan Deutsche Bank. In 2006 en 2007 was hij verantwoordelijk voor de retail banking activiteiten van ABN AMRO, met inbegrip van kleine zakelijke klanten van de kort daarvoor overgenomen Antonveneta Bank in Italië. Paulus is afgestudeerd in bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Download afbeelding

Herman Dijkhuizen

Chief Financial Officer, Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur

Herman Dijkhuizen trad in oktober 2013 in dienst van NIBC. Hij begon zijn loopbaan in 1979 bij KPMG. Van 1992 tot 1996 was hij als expatriate partner in Duitsland verantwoordelijk voor de Nederlandse klanten van KPMG. Terug in Nederland adviseerde hij veel klanten in met name de financiële sector en uitgeverij. Als eindverantwoordelijke voor een aantal grote internationale opdrachten kwam hij regelmatig in de Verenigde Staten. In 2006 trad Herman toe tot de Raad van Bestuur van KPMG in Nederland; vanaf 1 oktober 2007 was hij vicevoorzitter en per 1 oktober 2008 werd hij benoemd als voorzitter. Naast zijn functie als CFO van NIBC is Herman ook lid Raad van Toezicht van de stichting VU en voorzitter van de VU Audit- en Huisvestingscommissie. Tevens is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Unicef Nederland.

Download afbeelding

Reinout van Riel

Chief Risk Officer, Lid van de Raad van Bestuur

Reinout van Riel trad in augustus 2016 in dienst van NIBC. Hij begon zijn internationale loopbaan bij ABN AMRO en RBS, waar hij van 1995 tot 2013 verschillende senior functies bekleedde in Credit Portofolio Management en Global Transaction Services. Ook was hij hoofd Recoveries & Litigations EMEA. Daarna was hij werkzaam als Chief Portfolio Officer en lid van de Raad van Bestuur van het vastgoedfinancieringsbedrijf Propertize. Toen Propertize juridisch werd afgesplitst van SNS Reaal was hij verantwoordelijk voor het herontwerp van het risico- en controleraamwerk. Reinout behaalde een master in burgerlijk recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Download afbeelding

Saskia Hovers

Lid van het Executive Committee, verantwoordelijk voor Corporate Banking Sectors

Saskia Hovers trad in 2001 in dienst van NIBC en is verantwoordelijk voor Corporate Sectors. Eerder was zij binnen NIBC verantwoordelijk voor Asset & Project Finance en stond zij aan het hoofd van de sectoren Olie & Gas en Scheepvaart. Voor zij de overstap naar NIBC maakte, was Saskia in diverse functies werkzaam bij MeesPierson en Fortis.

Download afbeelding

Michel Kant

Lid van het Executive Committee, verantwoordelijk voor NIBC Direct

Michel Kant is in 2001 in dienst van NIBC getreden en heeft binnen Corporate Banking meerdere functies bekleed in Den Haag en Londen. In 2008 kreeg hij de verantwoordelijkheid voor de lancering van een nieuw spaarinitiatief dat nu bekend staat onder de naam NIBC Direct. Onder zijn leiding heeft NIBC Direct particuliere spaarproducten en woninghypotheken ontwikkeld in Nederland, Duitsland en België met de focus op specifieke nicheproducten zoals de recent geïntroduceerde buy-to-let hypotheken. Michel is afgestudeerd in Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Download afbeelding

Caroline Oosterbaan

Lid van het Executive Committee, verantwoordelijk voor Corporate Banking Products

Caroline Oosterbaan trad in 2013 in dienst van NIBC als hoofd M&A. Vervolgens gaf zij leiding aan de Corporate Client teams van NIBC. Caroline heeft een brede ervaring op het gebied van fusies en overnames, strategische advisering en ondernemerschap.

Download afbeelding
Like deze pagina op