Investeren

Mezzanine & Equity Solutions

Naast de diensten die wij binnen onze kernsectoren leveren, nemen wij ook minderheidsbelangen in ondernemingen en verstrekken wij mezzanine-financieringen/achtergestelde leningen. Wij leveren ontwikkelkapitaal voor autonome groei en strategische overnames en financieren buy-outs en buy-ins. Deze producten zijn bedoeld voor MKB-ondernemingen op onze thuismarkten.

NIBC richt zich op sterke managementteams van ondernemingen met een aantrekkelijk product in een solide markt (soms ook een nichemarkt) en die de ambitie hebben om hun activiteiten naar een hoger plan te tillen. 

NIBC is een strategische belegger. Wij worden niet gedreven door resultaten op de korte termijn en hebben geen haast om snel weer uit te stappen. In plaats daarvan bouwen wij langetermijnrelaties op, gebaseerd op wederzijds respect en vertrouwen. Elke investering is uniek en vereist maatwerk. Wij stemmen ons belang af op het bestuur van een onderneming en haar aandeelhouders. Wij spelen een actieve rol bij de bedrijfsontwikkeling, vaak via een vertegenwoordiging in de raad van bestuur als waarnemer of als bestuurder, en streven naar echte samenwerking. 

Desgewenst bieden wij ondernemingen toegang tot het NIBC-netwerk van (co-)investeerders en financiële instellingen. Zij investeren samen met ons en/of leveren specifieke sectorkennis en advies om klanten te helpen bij het realiseren van hun groeiambities. 

Daarnaast hebben wij veel ervaring met de oprichting, structurering, het beheer en de distributie van een beleggingsfonds en joint ventures die zich specifiek op een sector, regio of financieel instrument richten:


Private Equity (co-investeringen)

Private equity-investeringen vormen al sinds de oprichting van NIBC in 1945 een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. Wij beleggen in solide groeibedrijven die onder leiding staan van gemotiveerde, ervaren managers die hun onderneming naar een hoger plan willen tillen. Hoewel elke investering uniek is, hanteren we voor alle investeringen een aantal belangrijke criteria:

  • Sterke potentiële (niche)marktpositie 
  • Duurzame toekomstige kasstroom
  • Winstgevendheid 
  • Ruime groeikansen


Mezzanine/Subordinated Debt Solutions

Wij bedenken oplossingen met mezzanine-leningen/achtergestelde leningen en verstrekken deze aan sterke, ambitieuze managementteams van MKB-bedrijven met groeipotentieel in de Benelux en Duitsland. Met deze achtergestelde leningen kunnen ondernemingen hun groeidoelstellingen realiseren en wordt tevens zekerheid en stabiliteit in de vermogensstructuur geboden. Onze belangrijkste beleggingscriteria zijn:

  • Sterke (niche)marktpositie 
  • Bewezen staat van dienst 
  • Duurzame kasstroom en winstgevendheid


Managed Accounts

Wij kunnen Managed Accounts inrichten en beheren op basis van specifieke klanteisen, bijvoorbeeld ten aanzien van de te selecteren beleggingscategorie en geografische regio.