Raad van Bestuur

De leden van de Raad van Bestuur zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het functioneren van de onderneming.

Paulus de Wilt

Paulus de Wilt

Voorzitter, Chief Executive Officer

Paulus de Wilt is Chairman and Chief Executive Officer of NIBC Bank N.V. since 7 April 2014. From 1989 to 2014, he held several positions in retail and corporate banking at ABN AMRO. His latest position was General Director Retail Banking in which he led the integration in 2010 of the retail divisions of ABN AMRO and Fortis. From 2007 to May 2009, Paulus was CEO of NEWbank, a carve-out of ABN AMRO Corporate Banking that was sold to Deutsche Bank. He was responsible for ABN AMRO’s retail banking activities, including small business clients of the newly-acquired Antonveneta Bank in Italy in 2006 and 2007. Paulus holds a master’s degree in Business Economics from the Erasmus University of Rotterdam. 

Herman Dijkhuizen

Herman Dijkhuizen

Chief Finance Officer

Herman trad in 1979 in dienst bij KPMG. Van 1992 tot en met 1996 was hij als expatriate partner in Duitsland verantwoordelijk voor de Nederlandse klanten van KPMG. Terug in Nederland adviseerde hij vele klanten, met name in de financiële sector en uitgeverij. Als eindverantwoordelijke voor een aantal grote internationale opdrachten kwam hij regelmatig in de Verenigde Staten. In 2006 trad Herman toe tot de Raad van Bestuur van KPMG in Nederland, vanaf 1 oktober 2007 als vice-voorzitter en per 1 oktober 2008 als voorzitter. Naast zijn functie als CFO van NIBC is Herman ook vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting VU-Vumc en voorzitter van de Audit & Housing Committee en tevens lid van de Raad van Toezicht van Unicef Nederland.

Rob ten Heggeler

Rob ten Heggeler

Chief Client Officer

Rob ten Heggeler is sinds 17 augustus 2009 lid van de Raad van Bestuur. Van 1989 tot 2001 heeft Rob meerdere functies bekleed bij ABN AMRO in Nederland, Oost Europa, Azië en de Verenigde Staten, onder meer in Corporate Advisory en Debt Structuring. In 2001 is hij toegetreden tot de Raad van Bestuur van Fortis Bank (Nederland) N.V. waar hij verantwoordelijk was voor de commerciële en retail bankactiviteiten in Nederland en werd benoemd tot Global CEO van Fortis Private Banking in 2005. En in 2006 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Rabobank International waar hij verantwoordelijk was voor de zakenbankactiviteiten in Nederland. Rob ten Heggeler is aan de Universiteit Groningen afgestudeerd in Fiscaal Recht en Bedrijfsrecht. Rob is lid van de Raad van Bestuur van de Vereniging Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland, lid van de Raad van Advies van de Hong Kong Chamber of Commerce en bestuurslid van de Stichting Trustfonds CHIO Rotterdam.

Petra van Hoeken

Petra van Hoeken

Chief Risk Officer

Petra van Hoeken is de Chief Risk Officer (CRO) van NIBC. Petra was hiervoor werkzaam bij RBS, waar zij begin 2008 benoemd werd tot CRO voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, met als aandachtsgebied krediet-, markt-, operationeel en regelgevingsrisico en compliance. Zij gaf daarbij leiding aan een team van 250 risicospecialisten. Voordien had zij sinds 1986 bij ABN AMRO diverse seniorfuncties binnen Risk en Business, waar zij werkzaam was in Madrid, Singapore, Frankfurt en New York. Als hoofd Sustainability and Public Affairs maakt Petra in 2007 tevens deel uit van de UN Advisory Group on Financial Inclusion. Petra is afgestudeerd in rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Leiden en heeft internationaal financieel recht gestudeerd aan de Londense universiteit King's College.